Υλικά
- 1 βιτάμ
- 1 & 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπέρ
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη άχνη....
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
- 1/2 φλιτζάνι κακάο
*3 αυγά
*2 βανίλιες
** τα αυγά και οι βανίλιες προαιρετικά
- 1 & 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπέρ
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη άχνη....
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
- 1/2 φλιτζάνι κακάο
*3 αυγά
*2 βανίλιες
** τα αυγά και οι βανίλιες προαιρετικά
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στομίξε το βούτυρο και την ζάχαρη πολύ καλά
μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν,
εάν βάλουμε αυγά τά προσθέτουμε σ' αυτή τη φάση ένα-ένα
και συνεχίζουμε το χτύπημα,προσθέτουμε το κακάο
καί το κονιάκ εναλάξ καί στο τέλος τις βανίλιες -εάν βάλουμε-
ανακατεύουμε ελαφρά
- Θρυματίζουμε καλά σ' ένα μπώλ μέσα τα μπισκότα και τα
περιχύνουμε με το κονιάκ,τα ρίχνουμε στό μπώλ με τήν
κρέμα μας και τα ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε να ενσωματωθούν.
μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν,
εάν βάλουμε αυγά τά προσθέτουμε σ' αυτή τη φάση ένα-ένα
και συνεχίζουμε το χτύπημα,προσθέτουμε το κακάο
καί το κονιάκ εναλάξ καί στο τέλος τις βανίλιες -εάν βάλουμε-
ανακατεύουμε ελαφρά
- Θρυματίζουμε καλά σ' ένα μπώλ μέσα τα μπισκότα και τα
περιχύνουμε με το κονιάκ,τα ρίχνουμε στό μπώλ με τήν
κρέμα μας και τα ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε να ενσωματωθούν.
- Τέλος απλώνουμε το μείγμα μας σέ μιά λαδόκολα "μαγειρικής"
καί δημιουργούμε ένα ορθογώνιο μπαστούνι,
τοποθετούμε στήν κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά,
όταν θέλουμε να το σερβίρουμε το αφήνουμε 5-6 λεπτά
εκτός ψυγείου για να κοπούν ωραία οι μερίδες μας.
καί δημιουργούμε ένα ορθογώνιο μπαστούνι,
τοποθετούμε στήν κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά,
όταν θέλουμε να το σερβίρουμε το αφήνουμε 5-6 λεπτά
εκτός ψυγείου για να κοπούν ωραία οι μερίδες μας.
*Προσοχή
όχι απ' ευθείας σε ασημόχαρτο γιατί είναι καί ανθυγεινό
αλλά και κολάει πάνω στο ασημόχαρτο,
αυτό το κάναμε όταν δέν είχαμε ανακαλύψει ακόμα
τήν "λαδόκολα μαγειρικής"
όχι απ' ευθείας σε ασημόχαρτο γιατί είναι καί ανθυγεινό
αλλά και κολάει πάνω στο ασημόχαρτο,
αυτό το κάναμε όταν δέν είχαμε ανακαλύψει ακόμα
τήν "λαδόκολα μαγειρικής"
....θεωρητικά είναι ένα εύκολο γλυκό....
αλλά θέλει μεράκι καί προσοχή για καλό αποτέλεσμα....
την συνταγή αυτή μου τήν έμαθε πρίν πολλά χρόνια μιά
εξαιρετική συνάδελφος στο γραφείο η Αγαπημένη μου
κυρία Κυδωνιέως, όπως μου έμαθε καί πολλά
πράγματα γιά τη δουλειά όταν πρωτοξεκίναγα....
αλλά θέλει μεράκι καί προσοχή για καλό αποτέλεσμα....
την συνταγή αυτή μου τήν έμαθε πρίν πολλά χρόνια μιά
εξαιρετική συνάδελφος στο γραφείο η Αγαπημένη μου
κυρία Κυδωνιέως, όπως μου έμαθε καί πολλά
πράγματα γιά τη δουλειά όταν πρωτοξεκίναγα....
φ.Ρ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου