Υλικά
- 500 γρ. πένες
- 800 γρ. (καθαρό βάρος - περίπου 1.200 γρ. ακαθάριστα) -
φύλλα από σέσκουλα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες, ψιλοκομμένες
- 170 γρ. ροκφόρ (ή άλλο μπλε τυρί), θρυμματισμένο
- 1/2 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
- 100 γρ. παρμεζάνα, χοντροτριμμένη
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο (προαιρετικά)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φύλλα από σέσκουλα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες, ψιλοκομμένες
- 170 γρ. ροκφόρ (ή άλλο μπλε τυρί), θρυμματισμένο
- 1/2 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
- 100 γρ. παρμεζάνα, χοντροτριμμένη
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο (προαιρετικά)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
*Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό
που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από
το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού (200 ml)
από το νερό στο οποίο τα βράσαμε.
*Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε
το σκόρδο με τα σέσκουλα, για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να
εξατμιστούν τα υγρά τους.
*Ρίχνουμε το βούτυρο, το ροκφόρ, τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε
στην άκρη και ανακατεύουμε απαλά, να λιώσει το βούτυρο και να ανακατευτούν
τα υλικά.
*Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε το θυμάρι, την παρμεζάνα
και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (αλάτι δεν βάζουμε, διότι το ροκφόρ είναι αλμυρό),
ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από
το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού (200 ml)
από το νερό στο οποίο τα βράσαμε.
*Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε
το σκόρδο με τα σέσκουλα, για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να
εξατμιστούν τα υγρά τους.
*Ρίχνουμε το βούτυρο, το ροκφόρ, τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε
στην άκρη και ανακατεύουμε απαλά, να λιώσει το βούτυρο και να ανακατευτούν
τα υλικά.
*Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε το θυμάρι, την παρμεζάνα
και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (αλάτι δεν βάζουμε, διότι το ροκφόρ είναι αλμυρό),
ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου