Υλικά:
Για μία μικρή φόρμα -αυτή της μιας χρήσης την αλουμινένια.
Αλλιώς, αν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη, θα βγει ένα στρώμα
σοκολάτας κι όχι κομμάτι.
Εκτός κι αν πολλαπλασιάσετε τις ποσότητες.
Για μία μικρή φόρμα -αυτή της μιας χρήσης την αλουμινένια.
Αλλιώς, αν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη, θα βγει ένα στρώμα
σοκολάτας κι όχι κομμάτι.
Εκτός κι αν πολλαπλασιάσετε τις ποσότητες.
- 250 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 2 κουτ. γλ. σκόνη καφέ εσπρέσσο
(διαλύεται εντελώς μέσα στην κρέμα, δες εκτέλεση)
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 2 κουτ. γλ. σκόνη καφέ εσπρέσσο
(διαλύεται εντελώς μέσα στην κρέμα, δες εκτέλεση)
- 1/2 κουτ. γλ. μπαχάρι τριμμένο
- 1/4 κουτ. γλ. χοντρό αλάτι
(άνθος αλατιού, βρίσκετε στα σούπερς.
Μη το φοβηθείτε, δεν αισθάνεστε καθόλου αλμύρα
και επιπλέον κάνει όοολη τη διαφορά στο γλυκό!)
- βούτυρο για το άλειμα της φόρμας
- κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Βουτυρώστε τη φόρμα καλά και στρώστε και από πάνω λαδόκολλα.
Ναι, πάνω από το βουτυρωμένο ταψάκι.
Μην ξαναβουτυρώσετε και τη λαδόκολλα από πάνω.
Τρομοκρατήθηκα διαβάζοντας πόσο δύσκολα ξεφορμάρεται το γλυκό και
ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες που είναι οι παραπάνω.
Δεν ξέρω γιατί βουτυρώνουμε τη φόρμα κάτω από τη λαδόκολλα
-κολλάει η λαδόκολλα στο αλουμινένιο και βουτυρωμένο φορμάκι;;;
Όπως και να έχει, δεν τόλμησα να το μάθω στην πρώτη μου αυτή προσπάθεια.
Αν το τολμήσει κανείς, ας μου πει τι έγινε.
Βουτυρώστε τη φόρμα καλά και στρώστε και από πάνω λαδόκολλα.
Ναι, πάνω από το βουτυρωμένο ταψάκι.
Μην ξαναβουτυρώσετε και τη λαδόκολλα από πάνω.
Τρομοκρατήθηκα διαβάζοντας πόσο δύσκολα ξεφορμάρεται το γλυκό και
ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες που είναι οι παραπάνω.
Δεν ξέρω γιατί βουτυρώνουμε τη φόρμα κάτω από τη λαδόκολλα
-κολλάει η λαδόκολλα στο αλουμινένιο και βουτυρωμένο φορμάκι;;;
Όπως και να έχει, δεν τόλμησα να το μάθω στην πρώτη μου αυτή προσπάθεια.
Αν το τολμήσει κανείς, ας μου πει τι έγινε.
Βάζουμε να λιώσει η κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπρίκι ή μικρό κατσαρολάκι την κρέμα
γάλακτος να ζεσταθεί, προσθέτοντας τον εσπρέσσο σκόνη και το μπαχάρι
ανακατεύοντας να ενσωματωθούν καλά. Λίγο πριν πάει να βράσει η κρέμα,
ρίξτε και το αλάτι, ανακατέψτε και βγάλτε από τη φωτιά.
γάλακτος να ζεσταθεί, προσθέτοντας τον εσπρέσσο σκόνη και το μπαχάρι
ανακατεύοντας να ενσωματωθούν καλά. Λίγο πριν πάει να βράσει η κρέμα,
ρίξτε και το αλάτι, ανακατέψτε και βγάλτε από τη φωτιά.
Ρίξτε το μείγμα της κρέμας πάνω στη λιωμένη σοκολάτα.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
Ρίξτε πάνω από τη λαδόκολλα μέσα στη φόρμα, διπλώστε λίγο από πάνω με
τις άκρες της λαδόκολλας που εξέχουν και βάλτε στο ψυγείο για αρκετές ώρες
μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα ή όλη τη νύχτα.
τις άκρες της λαδόκολλας που εξέχουν και βάλτε στο ψυγείο για αρκετές ώρες
μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα ή όλη τη νύχτα.
Πριν σερβίρετε αφήστε για 5-10′ σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίστε με
κακάο και κόψτε φέτες.
κακάο και κόψτε φέτες.
Την επόμενη φορά θα απλώσω το μείγμα σε μεγαλύτερη φόρμα να γίνει
μια στρώση περίπου 2 εκ. και θα τα κόψω κυβάκια-σοκολατάκια που
θα τα τυλίξω σε κακάο.
μια στρώση περίπου 2 εκ. και θα τα κόψω κυβάκια-σοκολατάκια που
θα τα τυλίξω σε κακάο.
...ανάρτηση που είδα από άλλο μπλογκ -το donkey and the carrot-
που το είδε από άλλο μπλογκ, το 101cookbooks
η αγάπη και το φαγητό είναι για να μοιράζονται παγκόσμια...
*η συνέχεια των δημοσιεύσεων εδώ:
που το είδε από άλλο μπλογκ, το 101cookbooks
η αγάπη και το φαγητό είναι για να μοιράζονται παγκόσμια...
*η συνέχεια των δημοσιεύσεων εδώ:
- http://donkeyandthecarrot.blogspot.gr/2011/10/flourless-bakeless-truffle-chocolate.html
- https://wonderfoodlandinenglish.wordpress.com/2014/04/05/chocolate-truffles-with-espresso-
- http://www.elculture.gr/blog/article/%CE
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου