Σελίδες

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

...μπουκίτσες χοιρινού με μέλι και σκόρδο


Υλικά
- ¼ φλιτζάνι μέλι
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
- 4 κομμάτια χοιρινό χωρίς κόκαλα
- Αλάτι και πιπέρι
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τη σος, χτυπάμε το μέλι, με το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τη σος από σόγια σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Σε μια κατσαρόλα θερμαίνουμε τις 2-3 κουταλιές λάδι.
Ρίχνουμε τα κομμάτια χοιρινού στην κατσαρόλα και βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε και απ’ τις δύο πλευρές.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τη σος και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 4 με 8 λεπτά.
Μόλις το κρέας είναι έτοιμο, το αφαιρούμε και αφήνουμε τη σος να σιγοβράσει.
Στη συνέχεια αφαιρούμε τη σος και τη ρίχνουμε κατευθείαν πάνω απ’ το κρέας.
...θα μοσχομυρίσει το σπίτι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου