Σελίδες

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

...γέμιση Σπανακόπιτας με σπασμένα Λαζάνια και κρέμα Σαν Μιχάλη


Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι, χοντροκομμένο (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
- 200 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη, τριμμένο

- 1 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. σούπας δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 8 φύλλα λαζάνια, χοντροσπασμένα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κρέμα
- 200 γρ. Σαν Μιχάλη, ψιλοτριμμένο
- 100 γρ. γραβιέρα Σύρου (ή άλλη γραβιέρα), ψιλοτριμμένη
- 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
- 250 ml γάλα συμπυκνωμένο (εβαπορέ)
Διαδικασία
*Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε 
το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. 
*Ρίχνουμε τα μυρωδικά και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε 
σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν. 
*Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε 
τα λαζάνια μέχρι να μαλακώσουν (πρέπει να κρατάνε λίγο). 
Τα στραγγίζουμε και τα λαδώνουμε για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. 
Σε μια πιατέλα ανακατεύουμε το σπανάκι με το τυρί και τα λαζάνια.
Κρέμα: 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο τυριά με το κορν φλάουρ. 
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά 70 ml νερό. 
Ρίχνουμε το μείγμα των τυριών και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, 
μέχρι τα τυριά να λιώσουν. 
Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, 
μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα. 
Περιχύνουμε τα λαζάνια με το σπανάκι με τη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου