Σελίδες

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Μελομακάρονα με αλεύρι, σαν μπισκότα

Μελομακάρονα με αλεύρι, σαν μπισκότα

Υλικά (για περίπου 1.700 γρ.) 
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό 

- 200 γρ. σπορέλαιο 
- 300 γρ. ελαιόλαδο 
- 150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. κονιάκ
- 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
- 180 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

Για το σιρόπι
- 500 γρ. νερό
- 500 γρ. μέλι
- 500 γρ. ζάχαρη
- 1 «κούπα» πορτοκαλιού ακέρωτου
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Διαδικασία
*Διαλύουμε, σε ένα μεγάλο μπολ, τη σόδα στον χυμό. 

*Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και το 
μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. 
*Οταν ενωθούν τα υλικά, ενσωματώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, 
ανακατεύοντας απαλά. Δεν επιμένουμε στο ανακάτεμα. 
*Μόλις ενσωματωθεί το αλεύρι σταματάμε. 
*Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. 
*Πλάθουμε το μείγμα σε ισομεγέθη μπαλάκια, βάρους 18 γρ. το καθένα, 
και τα τρυπάμε με ένα πιρούνι 2 - 3 φορές. 

*Τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά. 
*Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς (τουλάχιστον 2 ώρες).
*Ετοιμάζουμε το σιρόπι: 

*Ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τον χυμό λεμονιού 
και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει το σιρόπι να κοχλάζει, 
συνεχίζουμε το βράσιμο για 4 - 5 λεπτά, ξαφρίζοντας την επιφάνειά του τακτικά. *Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
*Αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό και τότε σιροπιάζουμε τα κρύα μελομακάρονα. 

Τα ρίχνουμε λίγα-λίγα στο σιρόπι για να μην πέσει η θερμοκρασία του και μετράμε 
μέχρι το 40 αν τα θέλουμε πιο σκληρά ή το 50 για να γίνουν πιο μαλακά, 
ανακατεύοντας απαλά. Δοκιμάζουμε πόσο μελωμένα τα θέλουμε. 
*Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και πασπαλίζουμε με καρύδι τριμμένο.

Προετοιμασία 35' 

http://www.tovima.gr/gefsignostis/artic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου