Συστατικά :
- 1 κούπα καλό ελαιόλαδο.
- 1 κούπα ζάχαρη.
- 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.
- 1 ποτηράκι κρασιού αλισίβα.(αν έχουμε).
- 1 κουταλιά σούπας κανέλα .
- 1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο.
- 2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν.
- 1 κουταλάκι κοφτό σόδα.
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό.
- Σουσάμι.
Οδηγίες :
- Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη για 10 λεπτά στο μίξερ.
- Προσθέτουμε τα κανελογαρύφαλλα και τον χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα.
- Ρίχνουμε και την αλισίβα, και λίγο-λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν μαζί.
- Ανακατεύουμε την ζύμη απαλά, χωρίς να την παιδεύουμε . Πρέπει να κάνουμε μια ζύμη μαλακή και αφράτη που να ξεκολλάει από τα δάχτυλα. Το αλεύρι μπορεί να μην το πάρει όλο.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήμα 0 η S ,τα τυλίγουμε σε σουσάμι και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά , να ροδίσουν.
πηγή : mageirikes diadromes
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου