-
125 γρ. βούτυρο
-
1/2 κούπα ζάχαρη καστανή
-
2 κ.γ. κανέλα
-
½ κ.γ. γαρύφαλλο (προαιρετικό)
-
1 κ.γ. αλάτι
-
1 αυγό
-
¾ κούπας μέλι
-
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
½ κ.γ. σόδα
-
¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
Γλάσο (δυνατό)
-
2 ασπράδια αυγού
-
3 Κούπες ζάχαρη άχνη
-
1 βανίλια
-
Χρώματα ζαχαροπλαστικής (κίτρινο, κόκκινο, πράσινο, μαύρο)
Οδηγίες
-
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψουν.
-
(Αν δείτε πως η καστανή ζάχαρη δεν έχει λιώσει καλά μην ανησυχήσετε, όταν μπουν και τα υγρά υλικά στο τέλος, θα έχουν όλα ομογενοποιηθεί).
-
Προσθέτουμε την κανέλα και το αλάτι.
-
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αυγό και το μέλι.
-
Σε άλλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν και προσθέτουμε κι αυτό το μίγμα σε δόσεις στο μίξερ.
-
Σε αυτό το σημείο χρησιμοποιούμε το γάντζο (το εξάρτημα του μίξερ) για να αναμίξει και να ενοποιήσει καλά τη ζύμη.
-
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε φύλλα πάχους 0,50 εκατ.
-
Με Χριστουγεννιάτικα κουπ-πατ κόβουμε διάφορα σχέδια μπισκότων και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.
-
Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 15 λεπτά, και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
-
Φτιάχνουμε το γλάσο: Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια για λίγο, προσθέτουμε την άχνη και τη βανίλια χτυπώντας για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το γλάσο.
-
Θέλουμε ένα πυκνό μίγμα, που να στέκεται και να μπορεί όμως εύκολα να βγαίνει από μικρή μύτη κορνέ.
-
Χωρίζουμε το γλάσο σε μπολάκια και χωριστά ρίχνουμε μερικές σταγόνες από το κάθε χρώμα μέχρι να αποκτήσει το κάθε χρωματιστό γλάσο μας την απόχρωση που επιθυμούμε.
-
Διακοσμούμε τα μπισκότα μας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Λίγα μυστικά ακόμα
-
Μπορούμε να κολλήσουμε στα μπισκότα και μικρά ζαχαρωτά ή smarties.
-
Εάν θέλουμε τα πασπαλίζουμε και με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου