- 1 κιλό μοσχάρι από μαλακό κομμάτι.
- 3 πατάτες μέτριες.
- 2 καρότα σε κομμάτια.
- Λίγα φύλλα σέλινου κομμένα.
- 2 μεγάλα κρεμμύδια σε κομματάκια.
- 1/2 λάχανο μέτριο σε κομμάτια λίγο πιο χοντροκομμένα από αυτά που κόβουμε για σαλάτα.
- 1 ντομάτα ώριμη, σε κομματάκια.
- 1/2 κούπα τριμμένη ντομάτα .
- 1/2 κούπα λάδι.
- 1 κουταλιά βούτυρο.
- 1 φλυτζανάκι ξύδι.
- Αλάτι.
- Πιπέρι.
- Μπούκοβο.
- 1 παντζάρι βρασμένο σε κομμάτια (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε κομμάτια μικρά. Το βάζουμε να βράσει, και αφαιρούμε τον αφρό .
- Σ ένα τηγάνι και σε σιγανή φωτιά, σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το λάδι και το βούτυρο . Σβήνουμε με το ξύδι, προσθέτουμε και τις ντομάτες, να βράσουν για λίγα λεπτά.
- Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας αφού αυτό έχει μαλακώσει,και προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια, τα καρότα,το σέλινο ,και το λάχανο.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι,και λίγο μπούκοβο. Αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά, αφαιρούμε από την κατσαρόλα 2-3 κομμάτια βρασμένης πατάτας τα πολτοποιούμε στο μούλτι, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα . Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε και το βρασμένο παντζάρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτό το φαγητό, γίνεται και χωρίς
κρέας, με όλα τα άλλα υλικά, σε περιόδους νηστείας. Μπορούμε επίσης να
βάλουμε λεμόνι αντί για ξύδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου