-
250 γρ. βούτυρο
-
200 γρ. ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
10 κ,σ. ρούμι
-
4 αυγά
-
400 γρ. αλεύρι
-
1 μπέικιν
-
150 γρ. αλεσμένα φουντούκια
-
120 γρ. γάλα
-
40 γρ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
Ντεκόρ
-
100 γρ. άχνη
-
2-3 κ,σ. ρούμι
-
80 γρ. ζαχαρωμένο τζίντζερ σε μικρές λωρίδες κομμένο
Οδηγίες
-
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, βανίλια να αφρατέψει και ρίχνουμε και τα αυγά ένα- ένα
-
Μετά και το ρούμι, μπερδεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα αλεσμένα φουντούκια ή καρύδια και ρίχνουμε εναλλάξ μια αλεύρι μια γάλα
-
Στο τέλος και το τζίντζερ
-
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
-
Παίρνουμε ένα ταψί 18x25και το βουτυρώνουμε
-
Ρίχνουμε το μίγμα μέσα και ψήνουμε για 50 λεπτά
-
Όταν το βγάλουμε το τρυπάμε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι ή με μια βελόνα πλεξίματος παντού και ραντίζουμε αμέσως παντού με 3 κ,σ. ρούμι
-
Αφήνουμε 10 λεπτά και ανακατεύουμε την άχνη με το ρούμι
-
Κάνουμε ένα γλάσο και αλείφουμε το γλυκό μας
-
Πασπαλίζουμε με το κομμένο ζαχαρωμένο τζίντζερ
-
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε κομμάτια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου