- 1 κούπα ζάχαρη.
- 1 κούπα ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο μαζί.
- 1 &1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι.
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια.
- Χυμό από 1/2 λεμόνι.
- 1 κουταλάκι σόδα.
- 1 κουταλιά σούπας κανέλα.
- 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο.
- 1 κούπα σταφίδες ξανθές.
- 1/2 κούπα καρύδι τριμμένο.
- 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ.
- 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει.(μπορεί να μην το πάρει όλο)
Οδηγίες
- Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη στο μίξερ , μέχρι ν'ασπρίσει, και να γίνει κρέμα.
- Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο,έχουμε διαλύσει την σόδα. Προσθέτουμε και τ'αρώματα,τον χυμό λεμονιού,και τελευταία,τις σταφίδες αλευρωμένες, τα καρύδια και το αλεύρι.
- Πρέπει να κάνουμε έναν χυλό,πιο παχύρρευστο από αυτόν του κέικ.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30άρι , το αλευρώνουμε ,και ρίχνουμε τον χυλό.
- Ψήνουμε στους 175-180 για μία ώρα.
mageirikesdiadromes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου