- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 τέταρτο τυρί φέτα θρυμματισμένη
- 1 συσκευασία (τριγωνάκι μπλου τζηζ) περίπου 100 γρ
- 4-5 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 - 2 αυγά
- πιπέρι
- Λάδι για το φύλλο και λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες
- Σε μπολ ανακατεύω τα τυριά, τα αυγά και το πιπέρι να γίνει ένα σφικτό μείγμα.
- Ανοίγω ένα φύλλο κρούστας με τη μεγάλη πλευρά προς εμάς και αλείφω το μισό φύλλο με λάδι. Αμέσως ανασηκώνω το μισό φύλλο να καλυψει το λαδωμένο μέρος δηλ. το άλλο μισό φύλλο.
- Κόβω το φύλλο στη μέση και έτσι έχω 2 παραλληλόγραμμα (βλεπε φωτό).
- Στη συνέχεια τοποθετώ μια κουταλιά της σούπας μείγμα τυριών κατα μήκος της μακριάς πλευράς και να μην φτάνει μέχρι τις άκρες και τυλίγω σε ρολό όχι σφικτό.
- Το ρολό αυτό το τυλίγω με προσοχή σε σπιράλ, βάζοντας την άκρη του τελειώματος του φύλλου προς τα κάτω. Αλλά και να μην μπει από κάτω δεν πειράζει,δεν θα ανοίξει το σπιράλ.Κατά τον ίδιο τρόπο κάνω και τα υπόλοιπα.
- Πατώ από πάνω ελαφρά το σπιράλ μου να πλατύνει λίγο.
- Στο τηγάνι βάζω αρκετό λάδι και τηγανίζω σε δυνατή αρχικά και μετά σε μέτρια θερμοκρασία να μη μας «αρπάξουν» αμέσως και να ψηθούν και μέσα.
- Βγάζω από το τηγάνι και αφήνω σε απορροφητικό χαρτί για λίγο να στραγγίξουν.
Λίγα μυστικά ακόμα
- Το φύλλο μας να το καλύπτουμε για να μη μας ξεραίνετε οπότε και θα μας σπάνε κατά το τύλιγμα σε σπιράλ
- Mπορεί να γίνει και με φύλλο σπιτικό.
http://mageirikesdiadromes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου