mageirikesdiadromes.gr
- 1 κιλό ξιφία (3 φέτες)
- 1/3 κούπας λάδι
- ¼ κούπας σόγια σος
- 2 κ.σ. μπαλσάμικο γλάσο ή απλό
- 2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
- Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια ή λάιμ
- Αντικολλητικό χαρτί
- Αλουμινόχαρτο
Οδηγίες
- Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ , ανακατεύουμε και περιχύνουμε τον ξιφία σε γυαλινο μπολ. Τα αφήνουμε κανένα μισάωρο.
- Μετά βάζουμε το καθένα κομμάτι ξιφία σε αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε λίγη από τη μαρινάδα το τυλίγουμε καλά αφήνοντας όμως και «αέρα» στο χαρτί. Μετά το τυλίγουμε καλά και σε αλουμινόχαρτο.
- Τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο για 25 λεπτά.
- Τα σερβίρουμε και με βραστά λαχανικά που τα έχουμε σοτάρει σε λίγο λάδι, 1 σκ. Σκόρδο και ξύσμα λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου