Σελίδες

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

GUACAMOLE....από *Nico Mastorakis



Δυο ωριμα avocado ψιλοκομενο σε κυβακια κρεμμυδι (λευκο αν εχετε) 
κυβακια ντοματας (μονο σαρκα, οχι σπορια), 
μπολικο αλατι και ο,τι μπαχαρικο σας αρεσει 
(φρεσκος κολιανδρος ειναι το παραδοσιακο μεξικανικο). 
Την ψυχα απο τα αβοκαντο τη λυωνετε με ενα πηρουνι να γινει σχεδον πολτος, 
ριχνετε το αλατι, ανακατευετε, μπαχαρικα που θελετε 
(οι λατρεις του καυτερου βαλτε πολυ λιγη κοκκινη πιπεριτσα η τσιλι), 
τον φρεσκο κολιανδρο, λιγο χυμο lime η λεμονι, μετα το κρεμμυδι, 
ανακατευετε με το πηρουνι παντα και τελευταια ριχνετε τα κυβακια της ντοματας 
και αναδευετε ευγενικα και απαλα. 
Με ντοριτος σχεδον πληρες γευμα.
----------------------

Μερικα μυστικα για καλυτερο guacamole (γκουακαμόλι): 

Η ντοματα να ειναι πομοντορι (αν βρειτε) που εχει τα λιγοτερα σπορια. 
Τα νατσος απλα με αλατι, οχι με ιδιατερες γευσεις. 
Μολις το φτιαξετε, στο ψυγειο για μιση ωρα, να "δεσει." 
....και τα καλυτερα αβοκαντο δεν ειναι τα πρασινα (συνηθως αγουρα) 
αλλα τα μαυρα.

Nico Mastorakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου