Σελίδες

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Σάντουιτς με χούμους, φέτα και ψητό κουνουπίδι

Σάντουιτς με χούμους, φέτα και ψητό κουνουπίδι

Για το χούμους
-1 κονσέρβα ρεβίθια ή 

2 φλιτζάνια μαγειρεμένα φρέσκα χωρίς υγρά
-1 σκελίδα σκόρδο
-3 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
-3 κουτ. σούπας ταχίνι
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας γιαούρτι
-αλάτι, πιπέρι


Για το σάντουιτς
-1 κουνουπίδι μικρό
-8 φέτες ψωμί μαύρο χωριάτικο
-1 αγγούρι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
-125 γρ. φέτα κομμένη σε φέτες
-2 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
-1/4 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε αρχικά το χούμους, τα βάζουμε όλα στο μπλέντερ 
και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουν τη μορφή αλοιφής. 
Μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. 

Κόβουμε το κουνουπίδι σε φέτες όχι παχύτερες από 2 εκατοστά. 
Αλατοπιπερώνουμε καλά και το πασπαλίζουμε με το κάρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τις φέτες 
του κουνουπιδιού για 4 λεπτά από κάθε πλευρά σε χαμηλή φωτιά. 
Απλώνουμε 4 φέτες ψωμιού στον πάγκο της κουζίνας και μοιράζουμε 
το χούμους σε αυτές. 
Επάνω στο χούμους τοποθετούμε τις φέτες του αγγουριού και 
από πάνω του μοιράζουμε τη φέτα.
Πασπαλίζουμε τη φέτα με τον δυόσμο και τέλος μοιράζουμε το κουνουπίδι. 
Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμί. 
Τοποθετούμε δύο μακριές οδοντογλυφίδες στην κάθε πλευρά 
του κάθε σάντουιτς και το κόβουμε διαγώνια. Σερβίρουμε αμέσως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου