Υλικά
-1 κιλό χοχλιούς
-1 ποτήρι ελαιόλαδο
-1/2 κιλό ξινόχοντρο(τραχάνα)
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
-αλάτι
–πιπέρι
-1 ποτήρι ελαιόλαδο
-1/2 κιλό ξινόχοντρο(τραχάνα)
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
-αλάτι
–πιπέρι
Προετοιμασία
Βάζουμε τους χοχλιούς σε μία λεκάνη με νερό και τους αφήνουμε
μέσα μέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους,
τους ξεχωρίζουμε εάν έχουν κολλήσει μεταξύ τους.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και μόλις βράσει
τους ρίχνουμε μέσα και τους αφήνουμε για δέκα λεπτά.
Κατόπιν, πετάμε το νερό και τους καθαρίζουμε καλά.
Πετάμε όσους δεν έχουν βγάλει το κεφάλι τους έξω και ξεπλένουμε
πολύ καλά με κρύο νερό.
Τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και τους ρίχνουμε
μέσα τσιγαρίζοντας πάλι.
Έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα,αλάτι πιπέρι και 1 ποτήρι ζεστό νερό
και τους αφήνουμε να σιγοψηθούν περίπου 20 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε 6 ποτήρια ζεστό νερό και όταν βράσει
ρίχνουμε τον ξινόχοντρο.
Το ανακατεύουμε σταδιακά για να μην τσικνώσει μέχρι να τραβήξει
τα πολλά υγρά περίπου κανένα 10 λεπτο.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε ζεστό.
μέσα μέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους,
τους ξεχωρίζουμε εάν έχουν κολλήσει μεταξύ τους.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και μόλις βράσει
τους ρίχνουμε μέσα και τους αφήνουμε για δέκα λεπτά.
Κατόπιν, πετάμε το νερό και τους καθαρίζουμε καλά.
Πετάμε όσους δεν έχουν βγάλει το κεφάλι τους έξω και ξεπλένουμε
πολύ καλά με κρύο νερό.
Τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και τους ρίχνουμε
μέσα τσιγαρίζοντας πάλι.
Έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα,αλάτι πιπέρι και 1 ποτήρι ζεστό νερό
και τους αφήνουμε να σιγοψηθούν περίπου 20 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε 6 ποτήρια ζεστό νερό και όταν βράσει
ρίχνουμε τον ξινόχοντρο.
Το ανακατεύουμε σταδιακά για να μην τσικνώσει μέχρι να τραβήξει
τα πολλά υγρά περίπου κανένα 10 λεπτο.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου