ΥΛΙΚΑ
- Για τη σαλάτα
- Για τη βινεγκρέτ λεμόνι
- 360 γρ. ελαιόλαδο
- 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
- 90 γρ. χυμό λεμόνι
- 5 γρ. ζάχαρη
- 45 γρ. νερό
- αλάτι
- Για το λάδι σκόρδο-τζίντζερ
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. σκόρδο σε σκελίδες
- 25 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σαλάτα
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλμύρα, το κολοκύθι, το κρεμμύδι και τον δυόσμο. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη βινεγκρέτ και το λάδι σκόρδο-τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε και προσθέτουμε τα κομμάτια της φέτας.Για τη βινεγκρέτ λεμόνι
Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.Για το λάδι σκόρδο-τζίντζερ
Αλέθουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και διατηρούμε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου