- Μαζεύουμε τα ροδοπέταλα από εκατόφυλλα αράντιστα
τριαντάφυλλα.
τριαντάφυλλα.
- Επιλέγουμε τα καλύτερα εσωτερικά πέταλα γιατί είναι πιο τρυφερά.
- Βάζουμε τα ροδοπέταλα με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και τα τρίβουμε
πολύ καλά μέχρι να βγάλει το τριαντάφυλλο το άρωμά του
και να βραχεί η ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό στην κατσαρόλα
και βράζουμε για μισή ώρα περίπου.
*Το γλυκό είναι έτοιμο όταν δέσει το σιρόπι του.
(ελέγχουμε ρίχνοντας μερικές σταγόνες από το σιρόπι σε πιατάκι,
θα πρέπει να σχηματίζονται «κόμποι»).
*Τότε, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού για να μην ζαχαρώσει.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το μεταφέρουμε
σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου