Σελίδες

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

....τριαντάφυλλο Ικαρίας....γλυκό...δύσκολο όμως γιαυτούς που μένουν στην Αθήνα....


Γλυκό τριαντάφυλλο Ικαρίας

Υλικά
-3 ποτήρια ροδοπέταλα αράντιστα
-3 ποτήρια....
*ζάχαρη*
-1½ ποτήρι νερό
-½ ποτήρι χυμό λεμονιού
Eκτέλεση
- Μαζεύουμε τα ροδοπέταλα από εκατόφυλλα αράντιστα 
  τριαντάφυλλα. 
- Επιλέγουμε τα καλύτερα εσωτερικά πέταλα γιατί είναι πιο τρυφερά. 
- Βάζουμε τα ροδοπέταλα με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και τα τρίβουμε 
πολύ καλά μέχρι να βγάλει το τριαντάφυλλο το άρωμά του 
και να βραχεί η ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό στην κατσαρόλα 
και βράζουμε για μισή ώρα περίπου. 
*Το γλυκό είναι έτοιμο όταν δέσει το σιρόπι του. 
(ελέγχουμε ρίχνοντας μερικές σταγόνες από το σιρόπι σε πιατάκι, 
θα πρέπει να σχηματίζονται «κόμποι»). 
*Τότε, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού για να μην ζαχαρώσει. 
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το μεταφέρουμε 
σε αποστειρωμένα βαζάκια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου