....φτιάχνουμε ένα νοστιμότατο γκρατέν
Υλικά:
- 200 γρ. μπρόκολο βραστό
- 1 αυγό
- 1 φλυτζάνι μικρό.....
κρέμα γάλακτος ή γάλα
- 100 γρ. τυρί τριμμένο (μπορεί να είναι κίτρινο τυρί ή φέτα)
- 2 φέτες ζαμπόν κομμένες σε μικρά κομμάτια (προαιρετικό)
- φρυγανιά τριμμένη
- λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι
- 200 γρ. μπρόκολο βραστό
- 1 αυγό
- 1 φλυτζάνι μικρό.....
κρέμα γάλακτος ή γάλα
- 100 γρ. τυρί τριμμένο (μπορεί να είναι κίτρινο τυρί ή φέτα)
- 2 φέτες ζαμπόν κομμένες σε μικρά κομμάτια (προαιρετικό)
- φρυγανιά τριμμένη
- λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
- Βουτυρώνουμε ένα μικρό αντικολλητικό ταψί
- Ανακατεύουμε το τυρί (κρατάμε λίγο) και το ζαμπόν με το μπρόκολο
και το τοποθετούμε στο ταψί
- Χτυπάμε το αυγό με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο
και περιχύνουμε το μπρόκολο με τα 2/3 του μείγματος
- Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το τυρί που κρατήσαμε και
πασπαλίζουμε το μπρόκολο
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα αυγού και ψήνουμε
στους 1800C για 20 λεπτά
boroume.gr
- Ανακατεύουμε το τυρί (κρατάμε λίγο) και το ζαμπόν με το μπρόκολο
και το τοποθετούμε στο ταψί
- Χτυπάμε το αυγό με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο
και περιχύνουμε το μπρόκολο με τα 2/3 του μείγματος
- Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το τυρί που κρατήσαμε και
πασπαλίζουμε το μπρόκολο
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα αυγού και ψήνουμε
στους 1800C για 20 λεπτά
boroume.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου