- Mουσκεύουμε το ψωμί με ούζο και νερό στην ίδια αναλογία
που θα προσθέσουμε στον κιμά και τον αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Zυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά με όλα τα υλικά μαζί σε μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε και το ψωμί και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι
να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
- Aφήνουμε τον κιμά να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 3-4 ώρες
και στη συνέχεια τον πλάθουμε σε μικρές μπάλες, τις περνάμε από
το αλεύρι και τις αφήνουμε για 2 λεπτά.
- Tηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά
από όλες τις πλευρές για να θωρακίσουμε τους κεφτέδες
και να κάνουν κρούστα.
- Aμέσως μειώνουμε λίγο τη φωτιά και τηγανίζουμε μέχρι
να πάρουν σκούρο χρώμα.
Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή
με ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό ψιλοκομμένα.
thecookbook.gr
που θα προσθέσουμε στον κιμά και τον αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Zυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά με όλα τα υλικά μαζί σε μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε και το ψωμί και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι
να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
- Aφήνουμε τον κιμά να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 3-4 ώρες
και στη συνέχεια τον πλάθουμε σε μικρές μπάλες, τις περνάμε από
το αλεύρι και τις αφήνουμε για 2 λεπτά.
- Tηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά
από όλες τις πλευρές για να θωρακίσουμε τους κεφτέδες
και να κάνουν κρούστα.
- Aμέσως μειώνουμε λίγο τη φωτιά και τηγανίζουμε μέχρι
να πάρουν σκούρο χρώμα.
Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή
με ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό ψιλοκομμένα.
thecookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου