Σελίδες

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Κεφτέδες μυρωδάτοι....μμμ!!! με μπόλικα μυρωδάτα υλικά

Κεφτέδες μυρωδάτοι
Υλικά
-1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο περασμένο
[2 φορές από την κρεατομηχανή]
-1 αβγό.....

-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-2 κρεμμύδια τριμμένα
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 ματσάκι δυόσμο χοντροκομμένο
-1 κουτ. γλυκού ρίγανη
-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-1 λεμόνι (τον χυμό του)
-1/2 ποτήρι κρασί λευκό
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 σφηνάκι ούζο
-2 σφηνάκια νερό
-100 γρ. ψωμί
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Mουσκεύουμε το ψωμί με ούζο και νερό στην ίδια αναλογία 
που θα προσθέσουμε στον κιμά και τον αφήνουμε για 10 λεπτά. 
- Zυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά με όλα τα υλικά μαζί σε μεγάλο μπολ. 
- Προσθέτουμε και το ψωμί και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι 
να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. 
- Aφήνουμε τον κιμά να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 3-4 ώρες 
και στη συνέχεια τον πλάθουμε σε μικρές μπάλες, τις περνάμε από 
το αλεύρι και τις αφήνουμε για 2 λεπτά. 
- Tηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά 
από όλες τις πλευρές για να θωρακίσουμε τους κεφτέδες 
και να κάνουν κρούστα. 
- Aμέσως μειώνουμε λίγο τη φωτιά και τηγανίζουμε μέχρι 
να πάρουν σκούρο χρώμα. 
Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή 
με ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό ψιλοκομμένα.
thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου