υλικά:
- 10 φύλλα κρούστας (περίπου μισό κιλό).
- 200 γραμμάρια τυρί φέτα
- 200 γραμμάρια....
*ανθότυρο τριμμένα στο χέρι,
- 1 κόκκινη και μία πράσινη πιπεριά κομμένες μικρά καρέ.
- 1 κουτί ζαμπονάκι μικρό κομμένο σε ζάρια.
- 1 φλιτζάνι κρασιού σιμιγδάλι ψιλό.
- 1 μπέκιν.
- 4 αυγά
- 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι ,
- 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα και
- 1 ποτηράκι του κρασιού σόδα αναψυκτικό.
- Μεγάλη φόρμα του κέικ.
πως θα την φτιάξουμε :
- Ανακατεύουμε τα τυριά ,το σιμιγδάλι ,το μπέκιν τις πιπεριές
και το ζαμπονάκι.
- Αλείφουμε με λάδι την φόρμα.
Απλώνουμε ένα φύλλο και σκορπάμε επάνω το 1/10 της γέμισης.
Το πλισεδιάζουμε από την στενή πλευρά και το τοποθετούμε στην φόρμα.
Απλώνουμε ένα φύλλο και σκορπάμε επάνω το 1/10 της γέμισης.
Το πλισεδιάζουμε από την στενή πλευρά και το τοποθετούμε στην φόρμα.
- Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο που το κάνουμε ίδιο και το
τοποθετούμε στην απέναντι πλευρά της φόρμας.
Συνεχίζουμε με τα άλλα φύλλα που τα τοποθετούμε από πάνω απαλά.
τοποθετούμε στην απέναντι πλευρά της φόρμας.
Συνεχίζουμε με τα άλλα φύλλα που τα τοποθετούμε από πάνω απαλά.
- Χτυπάμε τα αυγά ,προσθέτουμε το λάδι το γάλα και την σόδα.
Ρίχνουμε με κουτάλι σιγά-σιγά το μείγμα αυτό πάνω απ τα φύλλα .
Ρίχνουμε με κουτάλι σιγά-σιγά το μείγμα αυτό πάνω απ τα φύλλα .
- Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για μισή ώρα ή έως ότου
ροδοκοκκινίσει η πίτα και ξεκολλάει από τα τοιχώματα της φόρμας.
ροδοκοκκινίσει η πίτα και ξεκολλάει από τα τοιχώματα της φόρμας.
- Τα φύλλα πρέπει να μπούν αφράτα ,όχι πατημένα για να
περάσει ανάμεσα το υγρό μείγμα και να γίνει αφράτη η πίτα μας.
περάσει ανάμεσα το υγρό μείγμα και να γίνει αφράτη η πίτα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου