Σελίδες

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

...σε όσους επιστρέφουν υιοθετημένα άλογα

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


Λίγα λόγια του συλλόγου μας σε όσους επιστρέφουν υιοθετημένα άλογα.
Αγαπητοί/ες
Όταν από μόνοι σας επικοινωνείτε με ένα φιλοζωικό σωματείο και ζητάτε να υιοθετήσετε ένα ιπποειδές που έχουμε περιθάλψει, να θυμάστε πως δεν σας πίεσε κανείς να το κάνετε και πως αναλαμβάνετε μια ψυχή για πάντα.

Ένα κακοποιημένο ζώο το μόνο που ζητά είναι να το φροντίσετε και να το αγαπήσετε. Σίγουρα ένα κακοποιημένο δεν είναι πάντα ένα εύκολο ζώο, αλλά αυτό το ξέρατε από την αρχή. Για τον λόγο αυτό επιλέγουμε ανθρώπους που έχουν κάποια γνώση για να τα αναλάβουν.
Ένα ιπποειδές εκτός από βοσκή και νερό, που δεν σας στοίχιζαν και πολύ, χρειάζεται: φροντίδα στις οπλές, φροντίδα στα δόντια, ετήσιο εμβολιασμό, αποπαρασίτωση, κοινωνικοποίηση, δηλαδή να μην το αφήσετε χωρίς να ασχοληθείτε μαζί του σε ένα κτήμα και μετά από λίγο καιρό να μην μπορείτε να το διαχειριστείτε. Δεν είναι γλάστρα να χρειάζεται μόνο πότισμα και λίπασμα.
Όταν το επιστρέφετε είναι τουλάχιστον γελοίο να μας αποκαλείτε απαράδεκτους όταν ζητάμε το αυτονόητο, δηλαδή να επωμιστείτε οικονομικά το κόστος μεταφοράς για την επιστροφή του. Είμαστε ένα φιλοζωικό σωματείο που όταν υιοθετείτε δεν σας αναγκάζει να πληρώσετε για να γίνετε μέλη, δεν έχουμε καμία οικονομική συναλλαγή μαζί σας, τουλάχιστον σεβαστείτε πως οφείλετε να πληρώσετε για την μεταφορά του ζώου που απορρίψατε.
Στην χώρα μας εκτός από τους ζωέμπορους τζαμπάσηδες υπάρχουν και οι ιδιώτες τζαμπάσηδες. Εκείνοι που για μια φωτογραφία τους με το φρεζιαν (όπως το γράφουν) ή το αραβικό, ή οποιοδήποτε άλλο είναι της αλογίσιας μοδός, τα χρυσοπληρώνουν σε εμπόρους εξασφαλίζοντας, όπως νομίζουν, μια κοινωνική υπεροχή. Ιδιοκτήτρια ιππικού ομίλου αφού διαπίστωσε πως δεν της κάνουν τα άλογα που υιοθέτησε για την σχολή της, τα επέστρεψε χωρίς δεύτερη σκέψη. Όταν πήγαμε να παραλάβουμε το δεύτερο άλογο που μας επέστρεψε, δεν είχαν καν φροντίσει να το καθαρίσουν από το σημάδι της σέλας ενώ ο σταβλίτης τους ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος μαζί του. Δεν αποδείχτηκε καλό εργαλείο και τον κούρασε. Κατά τ’ άλλα έχουν σελίδα στο fb με συμβουλές για την εργασία από το έδαφος και την ευζωία των ιπποειδών.
Σήμερα παραλάβαμε ένα άλογο υιοθετημένο από επαγγελματία που εργάζεται με τα ζώα. Μετά από ένα χρόνο και οκτώ μήνες διαπίστωσε πως το άλογο δεν ήταν διαχειρίσιμο. Τουλάχιστον, είχε την ειλικρίνεια να παραδεχτεί πως δεν είχε καθόλου χρόνο να ασχοληθεί μαζί του. Πριν από λίγους μήνες όμως βρήκε τον χρόνο να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε κάποιο σωματείο, πράξη που διαφημίστηκε αρκετά με βίντεο και φωτογραφίες, αλλά για το ζώο που υιοθέτησε δεν κατάφερε να βρει χρόνο να ασχοληθεί.
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
Το άλογο έφτασε 09.15 το πρωί και μέσα σε μία ώρα άρχισε να συνεργάζεται και να έχει εξαιρετική επικοινωνία με τον άνθρωπο που ανέλαβε την εκπαίδευση του. Σε λίγες ημέρες θα ανεβάσουμε βίντεο και θα αναφερθούμε στο τι ΔΕΝ είχε το ζώο όσο καιρό είχε υιοθετηθεί σε ένα κατά τ’ άλλα υπέροχο κτήμα.
Όταν το φιλοζωικό καθήκον των «ανάδοχων» τελειώσει στο επιστρέφουν με την εξής μεγαλειώδη ατάκα «δεν φτάνει που στο φρόντισα για ένα χρόνο, έλα τώρα να το πάρεις πίσω». Και ύστερα αρχίζει φυσικά το θάψιμο για τις ΜΚΟ που τα παίρνουν και δεν κάνουν έργο.
Θράσος από εκείνους που δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ και δημιούργησαν απίστευτο πρόβλημα σε ένα μικρό σωματείο. Γιατί τα έξοδα που δίνονται για τα ζώα που επιστρέφονται, θα μπορούσαν να έχουν δοθεί για να σωθεί ένα άλλο ιπποειδές.
Ότι στην χώρα μας επικρατεί τόση κακοποίηση στα ιπποειδή, μια απίστευτα κακή νοοτροπία και ότι σε σελίδες πώλησης θα βρεις ζώα που υποφέρουν πραγματικά, δεν ευθύνεται μόνο η διαχείριση της κάθε σελίδας αλλά και όσοι στηρίζουν οικονομικά και καλύπτουν όλη αυτή την αλητεία.
Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε όσα εμπόδια και αν συναντάμε.
Μια παράκληση μονάχα,
ΜΗΝ ΥΙΟΘΕΤΕΊΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ,
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΤΡΙΝΑ ΖΩΑ,
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΕΤΕ.
Η εικόνα ίσως περιέχει: παπούτσια
Ippothesis - Ιπποθεσις
https://www.facebook.com/ippothesis/posts/2207540966151504?__tn__=K-R
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου