Σελίδες

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Τέσσερις επιλογές να φτιάξουμε ένα νόστιμο τραχανά !!


...ζεστός τραχανάς που τρώγαμε παιδιά
 τα κρύα χειμωνιάτικα βράδια...

Η πρώτη είναι με φρυγανισμένο ψωμί, 
φέτα και καμένο βούτυρο

Η δεύτερη είναι με τηγανισμένα μανιτάρια 
και δενδρολίβανο

Η τρίτη είναι με γιαούρτι, τηγανισμένα κολοκυθάκια 
και μυρωδικά όπως μαϊντανό,
αλλά μπορείτε να βάλετε, και δυόσμο ή άνηθο

Και η τέταρτη και τελευταία με τηγανισμένη ντομάτα 
ή ντοματίνια μπόλικη φέτα θρυμματισμένη, φρυγανισμένο 
ψωμί και ρίγανη.
Για τον τραχανά για 4 μερίδες
- 7 γεμάτες κουταλιές τραχανάς,κατά προτίμηση ξινό τραχανά
- 1200 γρ. νερό ή κάποιο ζωμό
- Ελαιόλαδο
- Μπαγιάτικο ψωμί
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
*Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, αλείφουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε 

στο φούρνο να στεγνώσει και να πάρει χρώμα. 
*Στο μεταξύ ετοιμάζουμε όποιο συνοδευτικό θέλουμε.
*Βάζουμε ένα λίτρο νερό με το αλάτι και το ελαιόλαδο να πάρει βράση. 

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον τραχανά με 200 γρ. νερό να διαλυθεί.
- Όταν το νερό θα έχει πάρει βράση, ρίχνουμε τον διαλυμένο τραχανά 

και ανακατεύουμε με γρήγορους ρυθμούς να μην σβολιάσει μέχρι να δέσει.
Θα χρειαστεί τρία με τέσσερα λεπτά
Υ.Γ. Ο τραχανάς (άν δέν έχετε χειροποίητο) του εμπορίου 

ίσως θα χρειαστεί παραπάνω ποσότητα, και λίγο παραπάνω 
χρόνο βρασμού.
...με πληροφορίες από 
https://stinkouzinamou.blogspot.com/2019/01/blog-post_23.html?spref=gp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου