Ultra-κρεμώδες cheesecake Νέας Υόρκης μπορεί να είναι πλουσιότερη επιδόρπιο στον κόσμο.
Φυτώριο της μαγειρικής σύντηξης, NYC δεν είναι μόνο ένα αποθετήριο από κουζίνες από όλο τον κόσμο, αλλά ο τόπος όπου πολλές σημαντικές πιάτα προήλθε, αν όχι από καθαρή εφεύρεση, στη συνέχεια, ως μοναδικά συναρπαστικό προσαρμογές των πραγμάτων που πέταξε από αλλού. Εδώ είναι η πόλη πιο σημαντικό, και τα καλύτερα γεύση, γαστρονομικές εφευρέσεις.
10. Cheesecake - Αυτό το κρεμώδες, θερμιδική επιδόρπιο έχει γίνει στην Αμερική από την εποχή της αποικιοκρατίας - στην πραγματικότητα, Μάρθα Ουάσιγκτον κατέγραψε τρεις συνταγές cheesecake στην προσωπική βιβλίο μαγειρικής της - αλλά αυτές συνήθως χτυπημένη με φρέσκο τυρόπηγμα, κάτι σαν ιταλικό cheesecake. Η εφεύρεση του εβραϊκού στυλ cheesecake εξαρτάται από δύο παράγοντες - η ανακάλυψη τυρί κρέμα (η οποία συνέβη στο Catskills κάποια στιγμή στη δεκαετία του 1870? Αργότερα, μάλλον παράλογα, συνδέθηκε με τη Φιλαδέλφεια), και η παρουσία των Εβραίων μεταναστών στη Νέα Υόρκη. Ιδρύθηκε το 1950 στο κέντρο της πόλης Μπρούκλιν, Εφήβων έγινε γρήγορα ένα διάσημο προμηθευτής των cheesecakes, και τις δικές τους παραμένει η καλύτερη. Εφήβων, 386 Flatbush Avenue Extension, Brooklyn, 718-852-5257
|
9. Αστακός Νιούμπεργκ - καπετάνιος του πλοίου Ben Wenberg έφερε μια συνταγή για το μαγείρεμα αστακό που είχε δήθεν ανακάλυψε σε ένα από τα ταξίδια του στο Delmonico για το 1876, και έδειξε στον ιδιοκτήτη Charles Delmonico. Ήταν αμέσως ενσωματωθεί στο μενού, όπως Αστακός Wenberg, αλλά όταν ο δικαιούχος και ο αρχηγός πήρε σε ένα fistfight αργότερα μέσα στο έτος, Delmonico άλλαξε το όνομα του πιάτου σε Lobster Νιούμπεργκ αντιστρέφοντας τα τρία πρώτα γράμματα του Wenberg (το πιάτο είναι πλέον συχνά ορθογραφικά λάθη "Newburg"). Αυτή η πλούσια κατασκεύασμα διαθέτει πολλαπλά καρκινοειδή κολύμπι στην κρέμα, το κονιάκ, το σέρι, και πιπέρι καγιέν -. Που μπορεί να δείχνουν πού Wenberg είχε πλέουν όταν ανακάλυψε τη συνταγή (Νέα Ορλεάνη) Delmonico, το 56 Beaver Street, 212-509-1144
|
8. Γενική Tso Κοτόπουλο - Εντάξει, αυτό το πιάτο είναι χάλια συχνά, αλλά δεν μπορούμε να αρνηθούμε την εκπληκτική επιρροή της. Η stir-fry αλευρωμένων μεζέδες κοτόπουλο βυθισμένη σε μια παχιά γλυκιά σάλτσα με λίγες ξένες ψημένα τσίλι είναι το πιο διάσημο κινεζικό πιάτο για να έχουν εφευρεθεί στη χώρα αυτή. Πήρε το όνομά στρατιωτικός του 19ου αιώνα Γενική Tso Τσουνγκ-tang, ο οποίος, όπως και ο πρόεδρος Μάο, συνδέθηκε με την επαρχία Hunan. Το πιάτο αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο The New York Times το 1977, και φαίνεται να έχουν διατυπωθεί από τον σεφ Peng Jia στο Peng του, ένα πολυτελές Midtown κινέζικο εστιατόριο, χαρακτηριστικό της εποχής, αλλά μπορεί να έχουν εμπνευστεί από ένα προηγούμενο πιάτο που ονομάζεται κοτόπουλο Γενική Τσιν η οποία είχε εμφανιστεί στα τέλη της δεκαετίας του '60 κατά τη διάρκεια μιας τρέλα Χουνάν στη Νέα Υόρκη. κινεζική Μουσικός , 151 Greenpoint Avenue, Brooklyn, 718-383-2413
|
Κοτόπουλο Γενική Chin μπορεί να ήταν ο πρόδρομος της Γενικής ΔΣΜ, φαίνεται εδώ, όπως γίνονται σε το Cottage (33 Irving Place, 212-505-8600) .
http://blogs.villagevoice.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου