Σελίδες

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Τέλειες μπρουσκέτες με μανιτάρια και σος βαλσάμικο



*τί θα χρειαστούμε : 
  • - Ψωμί 6 φέτες καρβέλι ή μπαγκέτα κομμένες λεπτές
  • - Ελαιόλαδο 6 κουταλιές της σούπας
  • - Μανιτάρια λευκά στρογγυλά 300 γρ
  • - Σκόρδο 1 σκελίδα κοπανισμένη
  • - Αλάτι- πιπέρι
  • - Τζίτζερ 1/2 κουταλάκι γλυκού σε σκόνη
  • - Σος βαλσάμικο 2 κουταλιές σούπας
  • - Παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα {προαιρετικά....}

  • *πώς θά τίς φτιάξουμε:
  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα πανάκι και τα κόβουμε σε ροδέλες. 
  • Βάζουμε σε ένα μικρό τηγάνι το λάδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια κι αφήνουμε 
  • να σοταριστούν καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να συρρικνωθούν. 
  • Προσθέτουμε το κοπανισμένο σκόρδο (πάντα σε χαμηλή φωτιά για να μην καεί), 
  • αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το τζίτζερ, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε 
  • με την σος βαλσάμικο. 
  • Ψήνουμε τις φέτες ψωμιού ελαφρώς στο γκριλ, τις βγάζουμε  και τις ραντίζουμε 
  • με το λάδι από το σοτάρισμα των μανιταριών. 
  • Τοποθετούμε από πάνω τα μανιτάρια και.... πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα....άν!!!!! 
  • Σερβίρουμε σε πιατέλα. chefoulis.gr
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου