Υλικά :
- 3 γρ σκόρδο σε σκόνη
- 1 κιλό σουπιές
- 1 μαρούλι
- 500 γρ. κολοκυθάκια (5 τεμ.)
- 1 λεμόνι
- 2 πρέζες Αλάτι
- 20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
- 1 πρέζα Πιπέρι Μαύρο
Εκτέλεση
Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις σουπιές, και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Τις ξεπλένουμε καλά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και τις στεγνώνουμε
σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τις αλατοπιπερώνουμε καλά, τις πασπαλίζουμε και με τη σκόνη του σκόρδου,
τις ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού και τις 2 κουταλιές του ελαιόλαδου
και τις βάζουμε στην άκρη.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε κάθετα σε κομμάτια.
Φτιάχνουμε τα σουβλάκια περνώντας στα ξυλάκια εναλλάξ τα κομμάτια της σουπιάς
και τα κομμάτια κολοκυθάκια.
Τα βάζουμε να ψηθούν σε πλάκα ψησίματος ή σε ριγέ τηγάνι για 6 λεπτά περίπου,
ενώ τα αλοίφουμε με ελαιόλαδο δύο-τρεις φορές μέχρι να ψηθούν.
Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά, στρωμένα πάνω σε ψιλοκομμένη καρδιά μαρουλιού
και ραντίζοντάς τα με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτοντάς τους αλατοπίπερο.
food.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου