Σελίδες

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Πατατόπιτα νηστίσιμη


Πατατόπιτα νηστίσιμη

Υλικά: 
Για τη ζύμη
4-5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 1 1/2 περίπου κούπας χλιαρό νερό
- 3/4 φλιτζανιού του καφέ ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζανιού του τσαγιού ξύδι
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το φύλλο
250 γρ. φυτική μαργαρίνη με ελαιόλαδο
- αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων ή νισεστέ 
(για πιο εύκολο άνοιγμα)
- ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο για το άλειμμα του ταψιού 
και της επιφάνειας της πίτας

Υλικά γέμισης
-2 κιλά πατάτες βραστές
- 1 & 1/2 κούπας ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 πράσα μόνο το άσπρο μέρος
- 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
- 2 πορτοκαλί πιπεριές
- 1 ματσάκι άνηθο
- 2 κλαδάκια φρέκο δυόσμο
- 2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
- 1 πρέζα ξερό δυόσμο
- 1 πρέζα ξερή ρίγανη
- αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση ζύμης

Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι, ανοίγουμε μια λακκούβα, 
ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι και το αλάτι και ανακατεύουμε. 
Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε 10-15 λεπτά, 
μέχρι να έχουμε μία ζύμη αφράτη 
(ούτε πολύ μαλακιά, ούτε πολύ σκληρή) και να μην κολλάει. 
Αν η ζύμη γίνει πολύ μαλακιά, τότε προσθέτουμε και άλλο αλεύρι. 
sintagesmamas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου