Σελίδες

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Tomatillo Salsa Verde


Συστατικά

  • 1 tomatillos λίβρα, φλοιοί αφαιρούνται και να ξεπλένονται
  • 1 serrano πιπέρι (ή 2 πιπεριές jalapeno)
  • 2 σκελίδες σκόρδο unpeeled
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​κόλιαντρο
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι άσπρο
  • 2 κουταλάκι του γλυκού. χυμό λάιμ (προαιρετικό)
  • μεγάλη πρέζα αλάτι (κατά βούληση)

Μέθοδος

Ξηρό ψητό οι tomatillos ....

κρεμμύδι, το σκόρδο (με τη φλούδα επάνω!) και η 
serrano Χιλή σε ένα ταψάκι (ή χρησιμοποιήστε ένα από χυτοσίδηρο ή βαρύ τηγάνι) σε μέτρια φωτιά. 
Μόλις τα δέρματα σκόρδο αρχίζει να καφέ, αφαιρέστε από τη θερμότητα, φλούδα και πετάξτε τα δέρματα. 
Συνέχεια στεγνό ψήσιμο τα άλλα λαχανικά, μετατρέποντας αρκετά συχνά, 
μέχρις ότου πλείστον μαυρίσει σε κάθε πλευρά. 
Στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά και να αναιρέσει.
Τοποθετείστε τον ξηρό ψητό σκόρδο σε ένα molcajete (κονίαμα) με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 
και να το συνδυάσει σε μια κόλλα με το tejolote (γουδοχέρι).
Αφαιρούμε το κοτσάνι και το δέρμα από την ξηρή serrano ψημένα και φέτα στο μισό. 
Προσθέστε το serrano στο molcajete και πολτοποίηση σε μια λεπτή πάστα. 
Προσθέστε τις tomatillos ένα σε έναν χρόνο, στροβιλίζονται και άλεση έως ότου όλα τα tomatillos 
έχουν ενσωματωθεί στο salsa.
Αλατίζουμε και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κόλιανδρο και το χυμό λάιμ. 
Ανακατέψτε να συνδυάσουν και σερβίρετε. 
(Αυτό θα κρατήσει για τέσσερις ημέρες στο ψυγείο.)
gimmesomeoven.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου