Συστατικά
- 4 αυγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200γρ)
- 1/2 κεσεδάκι σπορέλαιο (100γρ)
- 1 κεσεδάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή για όλες τις χρήσεις με 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
- 1 κεσεδάκι θρυμματισμένη φέτα
- 1 κεσεδάκι ζαμπόν- γκούντα (ή γαλοπούλα ή κοτόπουλο βραστό σε κομματάκια ή λουκάνικα και οποιοδήποτε κίτρινο τυρί ανάλογα με την όρεξη σου)
- 1 κεσεδάκι διάφορες πιπεριές ψιλοκομμάνες (ή και μανιτάρια, ελιές κτλ)
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Οδηγίες
Μια πανεύκολη συνταγή για την οποία το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα μπολ και ένα χτυπητήρι!
Ξεκινάμε λοιπόν
Σε ένα μπολ σπάς τα αυγά και προσθέτεις το γιαούρτι και το λάδι. Ανακατεύεις να ομογενοποιηθούν και βάζεις το αλεύρι (και το μπέικιν εάν χρειάζεται), το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
Ανακατεύεις πολύ καλά και είσαι έτοιμη να αυτοσχεδιάσεις ανάλογα με τα γούστα σου και τα υλικά που έχεις στο ψυγείο σου!
Η δική μου έκδοση έχει φέτα, γκούντα, ζαμπόν, πιπεριές και ρίγανη.
Άλλο ένα ανακάτεμα να καλυφθούν τα υλικά και είσαι έτοιμη.
Μοιράζεις το μείγμα είτε σε ατομικά φορμάκια , έιτε σε παραλληλόγραμη φόρμα του κέικ τα οποία έχεις βουτυρώσει καλά.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά τα ατομικά και 40 λεπτά το μεγάλο.
https://mageirikesdiadromes.gr/recipes/almyra-mafins.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου