Συστατικά:
- 4 φιλέτα πέρκας
1 συσκευασία αγκινάρες κατεψυγμένες (600 γρ.)
Ή 8 φρέσκιες καθαρισμένες
- 2 Κ.Σ. Αλεύρι
- 2 καρότα σε φετάκια
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κούπα λευκό κρασί
- ½ κούπα λάδι- Αλάτι, πιπέρι
- 1,5 κούπα νερό
- 1 κύβο ζωμό ψαριού (προαιρ.)
Οδηγίες:
- Σοτάρω στο λάδι τα κρεμμυδάκια με τα καρότα για 2-3 λεπτά.
Σβήνω με το κρασί και βράζω για 4-5 λεπτά.
- Στη συνέχεια βάζω τις αγκινάρες με το νερό, αλάτι πιπέρι,
κύβο και το αφήνω περίπου 10 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρά.
- Αλευρώνω και αλατίζω τα ψάρια και τα βάζω στην κατσαρόλα πάνω από τις αγκινάρες,
μαζί με τον άνηθο και τα ψήνω περίπου για 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Ρίχνω αν θέλω και λεμόνι.
--------------
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και άλλο ζεστό νερό.
Δεν ανακατεύω το φαγητό, μόνο κουνώντας κυκλικά την κατσαρόλα
ώστε να πηγαίνει ζουμί πάνω στο ψάρι. mageirikesdiadromes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου