Σελίδες

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Sofegada / Cretan recipe // Σοφεγάδα / Κρητική συνταγή

Σοφεγάδα

Υλικά

-2 μελιτζάνες φλάσκες
-2 κολοκύθια
-200 γρ. φασολάκια
-3 πιπεριές πράσινες
-2 πατάτες
-1 μικρό ματσάκι σέσκουλα
-6-7 κολοκυθανθούς

-2 κρεμμύδια
-4 ντομάτες ώριμες
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-αλάτι
-πιπέρι φεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τις πιπεριές, τα φασολάκια, τα σέσκουλα, 
τα κρεμμύδια και τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια. 
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια 
ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν. 
Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά που έχουμε χοντροκόψει. 
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς. 
Τέλος, προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, αλατοπιπερώνουμε, 
βάζουμε 1 μικρό ποτηράκι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα 
και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί.
Tips: Οι Κρητικοί δεν συνηθίζουν τα μυρωδικά. Για πιο πλούσιο άρωμα, 
μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος μια χούφτα μαϊντανό ή φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.
Αν θέλουμε το φαγητό μας πιο χορταστικό, στο τέλος προσθέτουμε 
1 ποτηράκι νερό και 100 γρ. ξινόχοντρο και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά. 
thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου