Σελίδες

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΓΛΥΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΚΠΛΗΞΗ




ΥΛΙΚΑ
- 150 γραμ.βούτυρο
- 1 1\3 φλυττζανιού ζάχαρη

- 3 κουταλιές γεμάτες σούπας κακάο
- 2 βανίλιες
-  2 αυγά ολόκληρα
- 1 φλυτζάνι αλεύρι

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- 1  κρέμα γάλακτος [ένα γεμάτο φλυτζάνι τσαγιού]
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 σοκολάτα κουβερτούρα
- 4 κουταλιές καβουρντισμένα αμύγδαλα  ξεφλουδισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1} Σε μία κατσαρολίτσα λιώνετε το βούτυρο.
2}Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε το κακάο,την ζάχαρη,και τις βανίλιες  
και τα ανακατεύετε,αφήνετε λίγο να κρυώσει και ρίχνετε ένα ένα και τα αυγά 
ενώ ανακατεύετε συνεχώς.
3}Τέλος ρίχνετε και το αλεύρι,ανακατεύετε να γίνει ένα 
ομοιόμορφο μείγμα και το αδειάζετε  
ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ   
σε αντικολλητικό ταψάκι ,η φόρμα,αφού πρώτα βουτυρώσουμε καλά.
Τό μέγεθος να είναι τόσο όσο μία κανονική τούρτα
4}Ψήνετε στό κάτω μέρος του φούρνου για 25 λεπτά στούς 175 βαθμούς. 
[μήν το τρυπήσετε ο χρόνος είναι αυτός που χρειάζετε ]
5}Οση  ώρα ψήνουμε την βάση, βάζουμε σε μία κατσαρόλα να πάρει βράση 
κρέμα γάλακτος,και το βούτυρο.
Κατεβάζετε ε από την φωτιά και ρίχνετε την σοκολάτα 
κομμένη σε κομματάκια .Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει .
6} Τοποθετείτε το μείγμα σοκολάτας στο ψυγείο και το αφήνετε 
να κρυώσει  γιά 1 ώρα περίπου.
Καλύπτετε με το μείγμα το γλυκό 
[αφού έχει κρυώσει κι αυτό ]και πασπαλίζετε με αμύγδαλα καβουρντισμένα 
και ψιλοκομμένα .
Τοποθετείτε πάλι  στο ψυγείο γιά 2-3 ώρες και σερβίρετε .

ΤΙΠ.Η βάση κέικ μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε γιά πολλές χρήσεις ,
όπως βάση γιά τούρτες ,κάτω από μία μπαλίτσα παγωτο κ.τ.λ 
Είναι τέλειο ,γρήγορο,κ σχετικά οικονομικό,να το φτιάξετε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου