Σελίδες

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

μαρμελάδα από Κράνα



Κρανιά - Κράνα

Υλικά: 
- 2 κιλά πολύ ώριμα κράνα
- 1 κιλό ζάχαρη

- 1 ποτήρι του νερού νερό
- 1 βανίλια σε σκόνη (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση: 

-Πλένουμε πολύ καλά τα κράνα και τα στραγγίζουμε.
-Βάζουμε λίγα λίγα στο τρυπητό και τα στίβουμε με το χέρι μας,
 μέχρι να μείνουν τα κουκούτσια και η φλούδα τους.
-Ξαναβάζουμε στο τρυπητό κουκούτσια και φλούδες
 και τα ξεπλένουμε με το νερό, στίβοντας τα ξανά όλα μαζί
-Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό των κράνων και τη ζάχαρη
  και την τοποθετούμε στη φωτιά.
-Βράζουμε σε *σιγανή φωτιά *ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα,
 ώσπου να πήξει.
-Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το λεμόνι {και τη βανίλια, αν μας αρέσει}
-Μόλις αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά,
 βάζουμε τη μαρμελάδα σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα,
 τα κλείνουμε με τα καπάκια τους και τα αναποδογυρίζουμε.
* Μένουν σ' αυτή τη θέση, μέχρι να κρυώσουν εντελώς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου