Υλικά:
- 2 κιλά πολύ ώριμα κράνα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 ποτήρι του νερού νερό
- 1 βανίλια σε σκόνη (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κιλά πολύ ώριμα κράνα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 ποτήρι του νερού νερό
- 1 βανίλια σε σκόνη (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
-Πλένουμε πολύ καλά τα κράνα και τα στραγγίζουμε.
-Βάζουμε λίγα λίγα στο τρυπητό και τα στίβουμε με το χέρι μας,
μέχρι να μείνουν τα κουκούτσια και η φλούδα τους.
-Ξαναβάζουμε στο τρυπητό κουκούτσια και φλούδες
και τα ξεπλένουμε με το νερό, στίβοντας τα ξανά όλα μαζί
-Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό των κράνων και τη ζάχαρη
και την τοποθετούμε στη φωτιά.
-Βράζουμε σε *σιγανή φωτιά *ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα,
ώσπου να πήξει.
-Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το λεμόνι {και τη βανίλια, αν μας αρέσει}
-Μόλις αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά,
βάζουμε τη μαρμελάδα σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα,
τα κλείνουμε με τα καπάκια τους και τα αναποδογυρίζουμε.
* Μένουν σ' αυτή τη θέση, μέχρι να κρυώσουν εντελώς...
-Πλένουμε πολύ καλά τα κράνα και τα στραγγίζουμε.
-Βάζουμε λίγα λίγα στο τρυπητό και τα στίβουμε με το χέρι μας,
μέχρι να μείνουν τα κουκούτσια και η φλούδα τους.
-Ξαναβάζουμε στο τρυπητό κουκούτσια και φλούδες
και τα ξεπλένουμε με το νερό, στίβοντας τα ξανά όλα μαζί
-Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό των κράνων και τη ζάχαρη
και την τοποθετούμε στη φωτιά.
-Βράζουμε σε *σιγανή φωτιά *ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα,
ώσπου να πήξει.
-Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το λεμόνι {και τη βανίλια, αν μας αρέσει}
-Μόλις αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά,
βάζουμε τη μαρμελάδα σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα,
τα κλείνουμε με τα καπάκια τους και τα αναποδογυρίζουμε.
* Μένουν σ' αυτή τη θέση, μέχρι να κρυώσουν εντελώς...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου