Πάτοι για παντεσπάνι που γίνονται πολύ εύκολα,
αφού έχουμε 3 πάτους *χωρισμένους μέσα στο ίδιο ταψάκι.
Συστατικά
- 5 κ.σ. ζεστό νερό
- 100 γρ. ζάχαρη
- 5 κρόκους
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 5 ασπράδια σε μαρέγκα
- 100 γρ. αλεύρι
- 60 γρ. κορν φλάουρ
- 1 κ,γλ. μπέικιν
- 5 πάτους κομμένους λαδόχαρτο για φόρμα 26αρα
Οδηγίες
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το 1/4 από την ζάχαρη σε μαρέγκα
- Χτυπάμε τα ¾ της ζάχαρης με τους κρόκους και τις 5 κ.σ. ζεστό νερό, προσθέτουμε το αλάτι και το ξύσμα, αφήνουμε να αφρατέψει.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και το μπέικιν, το ρίχνουμε στο μίγμα αυγών και ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε και την μαρέγκα.
- Βάζουμε έναν πάτο από λαδόκολλα στον πάτο από την φόρμα. Βάζουμε μέσα το 1\3 από τον χυλό παντεσπάνι και τον απλώνουμε να είναι παντού το ίδιο πάχος.
- Βάζουμε επάνω 2 κομμένες λαδόκολλες στα μέτρα της φόρμας, πάλι το δεύτερο 1\3 από τον χυλό ,ξανά 2 κομμένες λαδόκολλες και στο τέλος βάζουμε τον υπόλοιπο χυλό.
- Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να πάρει η επιφάνεια ένα ωραίο χρώμα .
- Το βγάζουμε από τον φούρνο και σηκώνουμε μια μια την λαδόκολλα, τις τραβάμε αμέσως από το παντεσπάνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου