Συστατικά :
- Βρασμένα κομμάτια κυδωνιού 4 κούπες.
- 3 κούπες ζάχαρη
- βανίλια .
- Λίγο αλατάκι .
- Χυμό1/2 λεμονιού.
- 1/2 κούπα νερό
- .Αρμπαρόριζα
- 2-3 κλαδάκια δεμένα ματσάκι.
Οδηγίες :
- Βάζουμε τα κομμάτια του κυδωνιού σε κατσαρόλα μαζί με το νερό την ζάχαρη το λεμόνι το αλάτι και το λουλούδι.
- Δένουμε την μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε να μην πιάσει στον πυθμένα της κατσαρόλας.
- Πρός το τέλος βάζουμε και την βανίλιαδένουμε την μαρμελάδα και κρύα εντελώς την βάζουμε σε βάζα.
- Σε 1/2 ώρα περίπου γίνεται.
Λίγα μυστικά ακόμα :
Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα
βουτάμε ξύλινο κουτάλι μέσα
το ανασηκώνουμε οριζόντια και αν πέφτει σε συνεχόμενη ροή
*θέλει και άλλο δέσιμο
*αν πέφτει σε διακεκομμένη ροή είναι έτοιμη
και την παίρνουμε από την φωτιά.
...από : Μαγειρικές Διαδρομές !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου