Σελίδες

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Μαρμελάδα φθινοπωρινή από κυδώνι





                                         recipe image




     Συστατικά :
 
  • Βρασμένα κομμάτια κυδωνιού 4 κούπες.
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • βανίλια .
  • Λίγο αλατάκι .
  • Χυμό1/2 λεμονιού.
  • 1/2 κούπα νερό
  • .Αρμπαρόριζα
  • 2-3 κλαδάκια δεμένα ματσάκι.
      Οδηγίες :
  1. Βάζουμε τα κομμάτια του κυδωνιού σε κατσαρόλα μαζί με το νερό την ζάχαρη το λεμόνι το αλάτι  και το λουλούδι.
  2. Δένουμε την μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε να μην πιάσει στον πυθμένα της κατσαρόλας.
  3. Πρός το τέλος βάζουμε και την βανίλιαδένουμε την μαρμελάδα και κρύα εντελώς την βάζουμε σε βάζα.
  4. Σε 1/2 ώρα περίπου γίνεται.
    
 
    Λίγα μυστικά ακόμα :
   
   Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα
   βουτάμε ξύλινο κουτάλι μέσα
   το ανασηκώνουμε οριζόντια και αν πέφτει σε συνεχόμενη ροή
   *θέλει και άλλο δέσιμο
   *αν πέφτει σε διακεκομμένη ροή είναι έτοιμη
   και την παίρνουμε από την φωτιά.


 ...από : Μαγειρικές Διαδρομές !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου