Υλικά
2 κιλά κράνα
750γρ ζάχαρη
1 λίτρο κονιάκ
- Πλένουμε καλά τα κράνα και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους.
{ πρέπει να έχουν
βαθύ κόκκινο χρώμα καί νά είναι ώριμα}
- Τ' απλώνουμε σε
καθαρή πετσέτα, για να στεγνώσουν.
- Τοποθετούμε τα κράνα σε γυάλα, σε στρώματα εναλλάξ με τη ζάχαρη
- Τοποθετούμε τα κράνα σε γυάλα, σε στρώματα εναλλάξ με τη ζάχαρη
καί φροντίζουμε το επιφανειακό στρώμα να είναι ζάχαρη.
- Αφήνουμε τα κράνα για 2-3 μήνες ή έως ότου λιώσει όλη σχεδόν η ζάχαρη
- Αφήνουμε τα κράνα για 2-3 μήνες ή έως ότου λιώσει όλη σχεδόν η ζάχαρη
{ανακινούμε την γυάλα ανά διαστήματα}
... στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ καί κλείνουμε αεροστεγώς.
- Μετά από 15 ημέρες δοκιμάζουμε το λικέρ
- Μετά από 15 ημέρες δοκιμάζουμε το λικέρ
και
εάν χρειαστεί προσθέτουμε ζάχαρη
αφού την διαλύσουμε σε λίγο νερόή
κονιάκ
*ανάλογα με τη γεύση που προτιμάμε.
- Όταν αφαιρέσουμε τα κράνα
φιλτράρουμε και τοποθετούμε το λικέρ σε μπουκάλια.
-Τα κράνα διατηρούνται μέσα
στο λικέρ για ένα χρόνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου