Σαγανάκι με σουτζούκι,αυγά και τυρί
Το σαγανάκι αυτό είναι ένας απίθανος ανατολίτικος μεζές για μερακλήδες!
Συστατικά
- Λίγο λάδι
- Ένα μικρό κρεμμύδι ψιλ/νο
- 1 σκ.σκόρδο στην πρέσα
- 4 πιπεριές κέρατο σε λεπτές ροδέλες
- 2 ώριμες ντομάτες ψιλ/νες σε καρέ
- 1 κ.γλ. ξερό τριμμένο κόλιανδρο
- 150 γρ. ψιλ/νο σουτζούκι καλής ποιότητας ή και 2 είδη από σουτζούκι το απαλό και το καυτερό.
- 100 γρ. κασέρι ή φέτα ή γραβιέρα
- Ξύσμα 1 λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
- 3-4 αυγά
- Πίτες μίνι για σουβλάκια ή φέτες χωριάτικου ψωμιού, αλειμμένες με λάδι, σκόρδο, θυμάρι ξερό, πάπρικα ,μαυροκούκι και αλάτι.
Οδηγίες
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο, το κόλιανδρο για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά
- Μετά ρίχνουμε το ξύσμα, το σουτζούκι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το τυρί, βάζουμε και τα αυγά και ψήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν τα αυγά.
- Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
- Για τις πίτες: Αλείφουμε τις πίτες ή φέτες ψωμιού με λάδι, σκόρδο φρέσκο, τριμ. θυμάρι, πάπρικα και σουσάμι και ψήνουμε στους 180ο για περίπου 10 λεπτά ή και στο γκριλ και σερβίρουμε με το σαγανάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου