Οι γίγαντες μπορούν να γίνουν στην κατσαρόλα,
αλλά μπορούν να γίνουν για μεγαλύτερη νοστιμιά στο φούρνο.
Συστατικά
- Μισό κιλό γίγαντες μουλιασμένοι σε αλατισμένο νερό αποβραδίς και στραγγισμένοι
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2,3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 1 μάτσο μαϊντανό ψιλ / νο
- 3,4 ντομάτες λιαστές ψιλ / νες
- 1 κ. ντομάτες φρέσκιες ή 1 κουτί ντοματάκια κονσέρβα περασμένη στον τρίφτη
- 2 φρέσκιες ντομάτες σε φέτες
- 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 κούπα λάδι
- αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη, λίγη ζάχαρη
- ζωμός κρέατος ή κοτόπουλου (προαιρ.)
Οδηγίες
- Βάζω και βράζω τους μουλιασμένους γίγαντες την επόμενη μέρα, σε μπόλικο νερό γύρω στη 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν και τους στραγγίζω.
- Εν τω μεταξύ φτιάχνω τη σάλτσα.
- Σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι με το σκόρδο και μόλις μαραθούν ρίχνω και την τριμμένη ντομάτα, τη λιαστή, τον πελτέ, το ζωμό, αλατοπίπερο και το αφήνω να βράσει κανένα 15 λεπτο.
- Στο τέλος ρίχνω και το μαϊντανό.
- Το μείγμα της σάλτσας πρέπει να είναι αραιό.
- Βάζω στο ταψί τους βρασμένους γίγαντες, τους περιχύνω με τη σάλτσα και τους ανακατεύω.
- Στην επιφάνεια τοποθετώ τις φέτες ντομάτας που αλατοπιπερώνω και ρίχνω πάνω τους λίγη ρίγανη και ελάχιστο λάδι.
- Συμπληρώνω νερό, αν χρειαστεί.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
- Καλή επιτυχία! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΗΛΙΑΝΝΑ !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου