Συστατικά
- 1&1/2 κιλό κυδώνι καθαρισμένο.
- 2 κιλά ζάχαρη και μία χούφτα.
- 2 &1/2 ποτήρια νερό.
- 5 γραμμάρια ξυνό διαλυμένο σε 1/2 φυλτζανάκι του καφέ νερό.
- 150 γραμμάρια αμύγδαλα ανάλατα, ξεφλουδισμένα και ροδοκοκκινισμένα .
- 3-4 φύλλα αμπαρόριζα δεμένα ματσάκι.
- Λίγο αλατάκι.
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα κυδώνια απο τα φλούδια και τα κουκούτσια. Τα πλένουμε. Τα ζυγίζουμε. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και τα τρίβουμε με το χοντρό ρεντέ πάλι μέσα σε νερό.
- Βράζουμε το νερό(2&1/2 ποτήρια) με την ζάχαρη 2-3 βράσεις και βάζουμε μέσα τα κυδώνια που στραγγίσαμε πολύ καλά. Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει το σιρόπι.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το λουλούδι και το ξυνό. Προς το τέλος προσθέτουμε 2-3 κουταλιές γρεναδίνη για πιό όμορφο χρώμα.
- Οταν κρυώσει προσθέτουμε και τα αμύγδαλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
- Για να δούμε αν έγινε το γλυκό βάζουμε λίγο σε ένα πιατάκι και αφού κρυώσει, παίρνουμε στο δάχτυλο μας λίγο ,αν η δεύτερη σταγόνα δεν πέσει το γλυκό έγινε .Αν κυλά άνετα σημαίνει ότι θέλει και άλλο βράσιμο
- .Γρεναδίνη έκανα με 1 κιλό χυμό ροδιού 800 γραμμάρια ζάχαρη τα έβρασα και τα έδεσα σε σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου