Σελίδες

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Κυδώνι γλυκό του κουταλιού





recipe image




      Συστατικά
  • 1&1/2 κιλό κυδώνι καθαρισμένο.
  • 2 κιλά ζάχαρη και μία χούφτα.
  • 2 &1/2 ποτήρια νερό.
  • 5 γραμμάρια ξυνό διαλυμένο σε 1/2 φυλτζανάκι του καφέ νερό.
  • 150 γραμμάρια αμύγδαλα ανάλατα, ξεφλουδισμένα και ροδοκοκκινισμένα .
  • 3-4 φύλλα αμπαρόριζα δεμένα ματσάκι.
  • Λίγο αλατάκι.


     Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τα κυδώνια απο τα φλούδια και τα κουκούτσια. Τα πλένουμε. Τα ζυγίζουμε. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και τα τρίβουμε με το χοντρό ρεντέ πάλι μέσα σε νερό.
  2. Βράζουμε το νερό(2&1/2 ποτήρια) με την ζάχαρη 2-3 βράσεις και βάζουμε μέσα τα κυδώνια που στραγγίσαμε πολύ καλά. Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει το σιρόπι.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι, το λουλούδι και το ξυνό. Προς το τέλος προσθέτουμε 2-3 κουταλιές γρεναδίνη για πιό όμορφο χρώμα.
  4. Οταν κρυώσει προσθέτουμε και  τα αμύγδαλα.
     Λίγα μυστικά ακόμα
  • Για να δούμε αν έγινε το γλυκό βάζουμε λίγο σε ένα πιατάκι και αφού κρυώσει, παίρνουμε στο δάχτυλο  μας λίγο ,αν η δεύτερη σταγόνα δεν πέσει το γλυκό έγινε .Αν κυλά άνετα σημαίνει ότι θέλει και άλλο βράσιμο
  • .Γρεναδίνη έκανα με 1 κιλό χυμό ροδιού 800 γραμμάρια ζάχαρη  τα έβρασα και τα έδεσα σε σιρόπι.
από : Μαγειρικές Διαδρομές !











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου