Μια πανεύκολη σοκολατένια καρυδόπιτα με λίγα αυγά.
Συστατικά
-
300 γρ. ζάχαρη
-
300 γρ. γάλα
-
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
-
Ελάχιστο αλάτι
-
350 αλεύρι κοσκινισμένο με
-
1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
-
300 γρ. καρυδόψιχα αλεσμένη
-
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
-
Μισό κουταλάκι σόδα
-
3 αυγά χτυπημένα
Για το σιρόπι
-
500 γρ. ζάχαρη
-
250 γρ. νερό
-
1 / 2 κ. γλ. Μοσχοκάρυδο
-
1 κ. γλ. Κοφτό Κανέλλα
-
1 / 2 κ. γλ. Γαρύφαλλο
-
Λίγο χυμό λεμονιού
Οδηγίες
Για το σιρόπι
-
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράσει, αφήνουμε 2 λεπτά και μετά το σβήνουμε τη φωτιά.
-
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για τη ζύμη
-
Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και την περιχύνουμε με το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας με κουτάλα.
-
Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, το αλεύρι με το μπέικιν, τα καρύδια, τη λιωμένη
-
Σοκολάτα, τη σόδα και τέλος τα χτυπημένα αυγά.
-
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ μεγάλο, ρίχνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε στους 180ο για 50 με 60 λεπτά. Φουσκώνει και ξεκολλά από τα τοιχώματα.
-
Στη ζεστή καρυδόπιτα, αφού τη χαράξουμε σε κομμάτια, περιχύνουμε το κρύο σιρόπι σιγά σιγά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δε χρειάζεται μίξερ.ευχαριστούμε Ηλιάννα !
*από : mageirikes diadromes
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου