Συστατικά :
= Για το κέικ
* 170 γρ βούτυρο
* 150 γρ . ζάχαρη
* 3 αυγά
* 225 γρ . αμυγδαλόψυχα αλεσμένη
* 150 γρ . αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 2 κ.σ. μπέικιν
* 300 γρ κουβερτούρα
* μισό φλ / νι νερό
* σιρόπι ( μισό φλυτζάνι νερό
μισό ζάχαρη και αρωματισμένο με λικέρ
ή εσάνς πορτοκαλιού να βράσει για 2-3 '
= Χτυπώ στο μπλέντερ το βούτυρο με τη ζάχαρη αρκετά .
Μετά προσθέτω ένα ένα τα αυγά .
Ρίχνω την αμυγδαλόψυχα ,
το αλεύρι και τη λιωμένη με το νερό σοκολάτα
( λιώνω σε κατσαρολάκι τη σοκολάτα με το πολύ ζεστό νερό
ανακατεύοντας συνέχεια )
= Ρίχνω το μείγμα ή σε φόρμα 26 εκ . με σούστα ή σε πυρέξ .
= Ψήνω στους 180ο 50περίπου .
Για το γλάσο :
* 200 γρ κουβερτούρα
* 4 κ . σ . λικέρ ή μισό κ.γλ. εσάνς πορτοκαλιού
* 1 κ.σ. βούτυρο
Ανακατεύω σε μπολ
- την κουβερτούρα
- το βούτυρο
- το λικέρ ή εσανς πορτοκαλιού
- και καυτό μισό φλ / νι νερό .
Όταν ψηθεί το κέικ ρίχνω το σιρόπι πορτοκαλιού να μαλακώσει .
= Στη συνέχεια στρώνω το γλάσο
και προαιρετικά σαντιγί .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου