Μπιφτέκια από την αρχαία Ρώμη,
μία ενδεικτική συνταγή των καθημερινών φαγητών
που έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι.
Υλικά:
- 1/2 κιλό κιμά
- 1 μπαγκέτα που την έχουμε
μουσκέψει σε άσπρο κρασί
- Λίγο λευκό κρασί
- Αλάτι
- 3 κ.σ. κουκουνάρι
- Λίγη λαδόκολλα
- φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση :
1. Αναμειγνύουμε καλά τον κιμά με το ψωμί.
2. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα του κιμά.
3. Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος πλάθουμε μπιφτεκάκια μέσα στα οποία
***βάζουμε τα κουκουνάρια.
4. Ψήνουμε σε αντικολλητικό ταψί στο φούρνο για 40΄ ή μέχρι να ροδίσουν.
5. Γαρνίρουμε με κάπαρη και κουκουνάρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου