- 1 μεγάλο λάχανο,
- 1,5 ποτήρι νερού πλιγούρι.
- 1,5 ποτήρι ζεστό νερό.
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια.
- 1 ξερό κρεμμύδι.
- 1 ποτήρι καρότο τριμμένο στον τρίφτη(3-4 καρότα).
- 2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες στο χέρι.
- 1/2 ματσάκι άνηθο.
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό.
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο.
- 2 ποτήρια νερό ζεστό.
- Αλάτι ,πιπέρι, μοσχοκάρυδο, κύμινο.
- 1 ακόμη ποτήρι ελαιόλαδο.
Οδηγίες
- Ζεματάμε το λάχανο ,το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τα σκληρά του κοτσάνια. Βάζουμε το πλιγούρι σε 1,5 ποτήρι ζεστού νερού και το ανακατεύουμε να φουσκώσει. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια το ξερό κρεμμύδι ,τον άνηθο ,τον μαϊντανό και τις ντομάτες που έχουμε ξεφλουδίσει. Επίσης καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι, στην συνέχεια προσθέτουμε το πλιγούρι την ντομάτα το τριμμένο καρότο τον άνηθο και τον μαϊντανό. Τα αφήνουμε να ψηθούν λίγα λεπτά.
- Στην συνέχεια βάζουμε τα 2 ποτήρια ζεστό νερό ,το αλάτι το πιπέρι ,το μοσχοκάρυδο και το κύμινο. Ανακατεύουμε να βράσουν καλά και να τραβήξουν τα υγρά τους.
- Στο ταψί το μεγάλο της κουζίνας που το λαδώσαμε στρώνουμε 2 στρώσεις λαχανόφυλλα. Αλατίζουμε ελαφρά και στρώνουμε την μισή γέμιση. Ξαναβάζουμε μια στρώση λαχανόφυλλα ,τα αλατίζουμε ελαφρά και στρώνουμε τα τελευταία λαχανόφυλλα. Αλατίζουμε και πάλι ελαφρά και ρίχνουμε από πάνω 1 ποτήρι λάδι και 2 ποτήρια ζεστό νερό.
- Το γυρίζουμε να πάει παντού το νερό και το λάδι σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 1,5 ώρα, Προς το τέλος ξεσκεπάζουμε να πάρει χρώμα το φαγητό μας. Σερβίρουμε με μπόλικο χυμό λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου