Υλικά
--->Για το κέικ:
1 φλιτζάνι τσαγ αλεύρι για όλες της χρήσεις
½ φλιτζάνι τσαγ κακάο άγλυκο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
**1 φλιτζάνι τσαγ γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά, χτυπημένα
1 φλιτζάνι τσαγ ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 κουταλιά της σούπας λικέρ καφέ
½ φλιτζάνι τσαγ λάδι σπορέλαιο
---> Για το σιρόπι σοκολάτας:
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές της σούπας κακάο
πως θα το φτιάξουμε
---> Για το κέικ:
Σε ένα μεγάλο μπόλ ρίξτε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα, το αλάτι. Προσθέστε το γιαούρτι, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, και το λικέρ.
Ανακατέψτε απαλά με ένα αυγοδάρτη για 4΄μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί.
Βουτυρώστε και στρώστε λαδόκολλα σε μια μεταλλική φόρμα 23 εκ. με αποσπώμενη βάση. Βουτυρώστε την λαδόκολλα και πασπαλίστε με λίγο αλεύρι.
Αδειάστε το μείγμα κέικ στην φόρμα.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε αντιστάσεις για 40-45 λεπτά.
Βγάλτε και αφήστε για 10΄.
---> Για το σιρόπι σοκολάτας:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξτε όλα τα υλικά για το σιρόπι.
Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα.
Σιγοβράστε για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι η ζάχαρη
και το κακάο να διαλυθεί πλήρως.
Με ένα μαχαίρι τρυπήστε το κέικ παντού.
Περιχύστε με το ζεστό σιρόπι πάνω από το κέικ. .
Αφήστε το κέικ για 30 λεπτά πριν από το σερβίρισμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου