- 1 κιλο Πατάτες πολύ μικρες, περίπου 4 - 5 cm σε διάμετρο,
- 500 ml Ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι Λάδι (ηλιέλαιο - σόγια ή άλλο λάδι)
- ½ φλιτζάνι Ξύδι (μηλόξυδο) η οτι αλλο εχουμε
- 1 μεγάλο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 Πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μεγάλους κύβους (χωρίς σπόρους)
- 5 σκορλιδες Κομενες σε ροδελες
- 1 Δάφνη
- 1 κουταλιά της σούπας Αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας Βοτανα, θυμαρι, δεντρολιβανο, μαιδανο
- 5 ελιές πράσινες χωρις κουκούτσι κομμένες σε ροδελες
- 1 κουταλάκι του γλυκού Ρίγανη
Οδηγίες
- Πλενουμε τις πατάτες κάτω από τρεχούμενο νερό με μια βούρτσα για να καθαρίσουν καλα
- και τις βαζουμε να βρασουν με την φλουδα τους σε αλατισμένο νερό.
- Αφήνουμε να κρυωσουν και με μια λεπτή οδοντογλυφίδα τις τρυπαμε, γύρο γύρο παντού ετσι για να παει μεσα η μαριναδα
- Βαζουμε τις πατατες σε ενα βαζο και ριχνουμε απο πανω ολα τα υλικα, ΄ώστε οι πατάτες
- να καλύπτονται με το λαδι
- Πριν τις σερβιρουμε πρεπει να ειναι τουλάχιστον δύο μέρες στο ψυγείο.
- Στην αρχή της κάθε ημέρας τις ανακατευμε λιγο η κουναμε το βαζο να ανακατωθουν τα υλικα, 1 έως 2 φορές, έτσι ώστε το μπαχαρικό που είναι στο πάτωμα, έρχεται επίσης στην κορυφή της πατάτας!
- Ανακατέψτε πριν το σερβίρισμα, ειδικά με ένα καθαρό, στεγνο κουτάλι. Μπορούμε να τις κρατήσουμε κΙ ενα μήνα στο ψυγείο
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβιρουμε για ορεκτικο η για μεζέ η σερβιρουμε κι σε ψητο κρέας που εχουμε ψήσει στα κάρβουνα.
από : mageirikesdiadromes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου