- 200 γρ βούτυρο
- 200 γρ τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
- 300 γρ Αλεύρι
- 50 γρ Ζάχαρη καφέ
- 50 γρ Λευκή ζάχαρη
- 50 γρ Φουντούκια, αλεσμένα
Οδηγίες :
- Ζυμώνουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και το αλεύρι σε μια ομαλή ζύμη. Την τυλιγουμε με μεμβρανη και τοποθετούμε τουλάχιστον για 2 ώρες ή μια νυχτα στο ψυγειο
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη το καθένα ζυγίζει στα 170 γρ
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα φουντούκια. Χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη το καθε μερος ζυγίζει στα 45 γρ
- Παίρνουμε τον πατο απο μια φορμα (περίπου 26 εκ. διάμετρο) πασπαλιζουμε με το ενα μερος ζαχαρης και ενα μερος ζυμης και ανοιγουμε ενα φύλο και το χωριζουμε στα 8 κομματια, τα τυλιγουμε απο το πιο φαρδυ μερος σε κρουσαν
- Βαζουμε τα κομμάτια σε μια λαμαρινα με λαδοχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμου, για 25 λεπτα μέχρι να γινουν χρυσοξανθα
Λίγα μυστικά ακόμα
- Τα βαζουμε σε κουτι για μπισκοτακια και τα κραταμε 1 εβδομαδα!
- Αν θελετε βαζετε πιο πολλη ζαχαρη και φουντουκια μεσα
από : mageirikesdiadromes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου