- 1 πακέτο πένες βρασμένες αλντέντε ή άλλο μακαρόνι
- 1 κούπα κίτρινο τυρί σε κύβους
- ½ κούπα λιαστές ντομάτες
- 1 κούπα Ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο
- 1 πράσινη Πιπεριά σε κύβους
- 2 σακουλάκια Μοτσαρέλα μπουφάλα (στο σακουλάκι με νερό) σε κύβους
- Βασιλικό φρέσκο ή ξερό
- Μανιτάρια κονσέρβας (προαιρ.)
- 1 κ.σ. βούτυρο ή λάδι
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος (λάιτ καλύτερα)
- 2 λαδόκολλες
Οδηγίες
- Σε γάστρα στρώνουμε μια διπλή λαδόκολλα, έτσι ώστε να μπορούμε να την διπλώσουμε όταν βάλουμε μέσα το περιεχόμενο.
- Μέσα στη γάστρα βάζουμε τα μακαρόνια που έχουμε σουρώσει , χωρίς λάδωμα. Προσθέτουμε τα κίτρινα τυριά, τις λιαστές, τις ελιές, το μαϊντανό, βασιλικό, μανιτάρια, πιπεριά και πάνω βάζουμε σε κύβους τη μοσταρέλα.
- Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τέλος σε κυβάκια το βούτυρο.
- Κλείνουμε τη λαδόκολλα, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στο φούρνο 180ο για 1 ώρα.
- Μεταφέρουμε στο τραπέζι τη γάστρα μας, ξεσκεπάζουμε τη λαδόκολλα και σερβίρουμε.
από : mageirikesdiadromes
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου