- 3 μεγάλα μήλα σκληρά σε κυβάκια
- 1,5 φλ/νι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1,5 φλ/νι ζάχαρη
- 2 – 2,5 κ. γλ. Γεμάτα μπέικιν
- 1 κ. γλ.κανέλα
- 2 βανίλιες ή 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
- μισό κ.γλ. αλάτι
- 4 αυγά
- 1 φλ/νι καρύδια χοντροκομμένα
- μισό κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 φλ/νι κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. κορν φλάου
Οδηγίες
- Σε μπολ ανακατεύω το κοσκινισμένο αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, αλάτι, κανέλα, βανίλια, ξύσμα και καρύδι.
- Χτυπώ τα αυγά με το σύρμα και τα ρίχνω στο αλεύρι. Ανακατεύω τα υλικά με κουτάλι και προσθέτω και τα μήλα. Δε χρειάζεται μίξερ.
- Το μείγμα αυτό το βάζω σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με τρύπα ή χωρίς. ψήνω στους 170 ο για 50΄με 60΄περίπου, δοκιμάζετε με τη μέθοδο της οδοντογλυφίδας και βλέπετε, αν θέλει άλλο ψήσιμο.
- Για τη σάλτσα
- Σε κατσαρόλα ανακατεύω την κρέμα γάλακτος με την κανέλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάου. Ζεσταίνω το μείγμα αυτό και μόλις αρχίσει να βράζει, κατεβάζω από τη φωτιά και αφήνω να χλιαρύνει.
- Περιχύνω το κάθε κομμάτι κέικ με τη σάλτσα του κατά το σερβίρισμα. Η σάλτσα θα έχει πήξει ελαφρά.
*Λίγα μυστικά ακόμα:
-Μπορείτε να βάλετε και λιγότερη ζάχαρη.
-Η κρέμα γάλακτος μπορεί να είναι και φυτική
-Χρησιμοποιείστε φόρμα χωρίς πολύπλοκα ανάγλυφα σχέδια.
-Η δοκιμή με την οδοντογλυφίδα θα γίνει αφού περάσουν τα 45 πρώτα λεπτά, για να μπορούμε να ανοίξουμε το φούρνο και να μην «καθίσει» το κέικ μας.
-Τη σάλτσα την διατηρώ στο ψυγείο και ανάλογα τη ρευστότητα που έχει, ή τη σερβίρω κρύα ή τη ζεσταίνω ελαφρά και περιχύνω το κομμάτι που θα σερβίρω.
-Η κρέμα γάλακτος μπορεί να είναι και φυτική
-Χρησιμοποιείστε φόρμα χωρίς πολύπλοκα ανάγλυφα σχέδια.
-Η δοκιμή με την οδοντογλυφίδα θα γίνει αφού περάσουν τα 45 πρώτα λεπτά, για να μπορούμε να ανοίξουμε το φούρνο και να μην «καθίσει» το κέικ μας.
-Τη σάλτσα την διατηρώ στο ψυγείο και ανάλογα τη ρευστότητα που έχει, ή τη σερβίρω κρύα ή τη ζεσταίνω ελαφρά και περιχύνω το κομμάτι που θα σερβίρω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου