- 3 φιλέτα κοτόπουλου στήθος
- ή 6 μπούτια φιλέτο κομμένα σε κομμάτια
- 4 κ.σ. μουστάρδα
- 1 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
- 1 κ.γλ. φρ. Τζίντζερ τριμμένο
- 3 κ.σ. σόγια σος
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- Χυμό μισού λεμονιού
- 5 κ.σ. λάδι
- 1 κ.γλ. φρ. Θυμάρι
- Αλάτι (προαιρ.)
Οδηγίες
- Σε μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το σκόρδο, το τζίνζερ, τη σόγια, τη ζάχαρη , το λάδι, το χυμό και το θυμάρι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βάζουμε στο μπολ με το γλάσο το κομμένο κοτόπουλο, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε 1-2 ώρες σκεπασμένο και καλυμένο στο ψυγείο να μαριναριστεί.
- Στη συνέχεια το βγάζουμε από το ψυγείο , το βάζουμε σε ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 30- 35 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
- Μπορεί να ψηθεί και στο γκριλ του φούρνου μας, ή σε ψηστιέρα, ή στα κάρβουνα.
- Μπορείτε να βάλετε το κοτόπουλο να μαριναριστεί σε πυρέξ και στη συνέχεια το βάζετε στο φούρνο, αφού αφήσετε εκτός ψυγείου το πυρέξ, κανένα 10λεπτο.
από : mageirikesdiadromes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου