Σελίδες

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Εύκολο και νόστιμο κοτόπουλο με γλάσο στο φούρνο ή την κατσαρόλα.


recipe image


  • 3 φιλέτα κοτόπουλου στήθος  
  • ή 6 μπούτια φιλέτο κομμένα σε κομμάτια
Γλάσο
  • 4 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
  • 1 κ.γλ. φρ. Τζίντζερ τριμμένο
  • 3 κ.σ. σόγια σος
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • Χυμό μισού λεμονιού
  • 5 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.γλ. φρ. Θυμάρι
  • Αλάτι (προαιρ.)
Οδηγίες
  1. Σε μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το σκόρδο, το τζίνζερ, τη σόγια,  τη ζάχαρη , το λάδι, το χυμό και το θυμάρι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Βάζουμε στο μπολ με το γλάσο το κομμένο κοτόπουλο, το ανακατεύουμε  και το αφήνουμε 1-2 ώρες  σκεπασμένο και καλυμένο  στο ψυγείο να μαριναριστεί.
  3. Στη συνέχεια το βγάζουμε από το ψυγείο , το βάζουμε σε ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο  για 30- 35 λεπτά.
                                                
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορεί να ψηθεί και στο γκριλ του φούρνου μας, ή σε ψηστιέρα, ή στα κάρβουνα.
  • Μπορείτε να βάλετε το κοτόπουλο να μαριναριστεί σε πυρέξ και στη συνέχεια το βάζετε στο φούρνο, αφού αφήσετε εκτός ψυγείου το πυρέξ, κανένα 10λεπτο.

από : mageirikesdiadromes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου