- 1 κιλό ζυγούρι (μπούτι)
- 1\2 φλ ελαιόλαδο
- 4 ντομάτες στον τρίφτη
- 1 κ. Σ. πελτέ ντομάτας
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- Κανέλα, αλατοπίπερο
- 1\2 φλ μηλόξυδο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 200 γρ καρύδια τριμμένα
Οδηγίες
- Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με το λάδι. Μόλις πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές ρίχνουμε τον πελτέ, όχι αραιωμένο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την κανέλα και αφήνουμε για λίγο το κρέας να σοταριστεί με τον πελτέ.
- Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τις ντομάτες και συμπληρώνουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας. Αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει.
- Εν τω μεταξύ πολτοποιούμε τα καρύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε και το ξύδι και ανακατεύουμε.
- Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα ,αφού πρώτα το αραιώσουμε με λίγη από τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε με χυλοπίτες ή πουρέ πατάτας ή ρύζι.
Λίγα μυστικά ακόμα:
*Μην αφήσετε τη σάλτσα να *δέσει καλά *πρίν ρίξετε το καρύδι.
*από : mageirikesdiadromes
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου